Начална страница / София 2018 / Каква е София през погледа на чужденците?

Каква е София през погледа на чужденците?

Във връзка с европредседателството България очаква да посрещне много голям брой туристи.

Информационен туристически център ежедневно работи по това да предостави по-удобно стигане до забележителностите в страната. Той работи от над 5 години, а част от помощта се изразява в безплатни карти и материали да обектите, както и културен календар, обновяващ се на всяко тримесечие.

 

Иво Маринов, директор на общинско предприятие „Туризъм“ към Столична община: „Произвеждаме два типа карти, които са т. нар. блок карти, едната карта е за забележителностите на централна градска част на София – на български и на английски език, а другата е за храмовете в централна градска част. Имаме една поредица от три дипляни, които са свързани с историята на София – древна, средновековна и модерна, които също са в шест езикови версии“.

Освен това в България туристите могат да се възползват от безплатни екскурзоводи. Едните извършват дейност от почти десетилетие, а другата част са наети декември миналата година.

Станчо Станев – екскурзовод: „Напълно на доброволни начала решихме да посрещнем нашите гости на София и да им покажем културата и историята на мястото“.

Прогнозите са през 2018 година страната ни да стане домакин на огромен брой посетители. Една от многото причините е и Българското председателство на Съвета на ЕС, другата многото нискотарифни превозвачи, летящи от и до София.

Димитър Димитров – екскурзовод: „Аз лично още на първата си обиколка за тази година оповестих пред групата, че през първото шестмесечие на 2018-та България ще бъде столица на Европа“.

Групите на екскурзоводите потеглят в точно определен час и се събират пред Съдебната палата или пред „Св. Неделя“. Разглеждането на София продължава около 2 часа. Повече информация за напълно безплатните екскурзоводни групи  може да бъде открита в интернет, откъдето са се информирали и туристите, с които ви срещаме.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Este Fitness & Spa

Българският Este Fitness & Spa в София бе отличен за най-добър в света за 2018 г.

За втора поредна година Este Fitness & Spa спечели първо място за най-добър фитнес и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *