Начална страница / София 2018 / Каква е София през погледа на чужденците?

Каква е София през погледа на чужденците?

Във връзка с европредседателството България очаква да посрещне много голям брой туристи.

Информационен туристически център ежедневно работи по това да предостави по-удобно стигане до забележителностите в страната. Той работи от над 5 години, а част от помощта се изразява в безплатни карти и материали да обектите, както и културен календар, обновяващ се на всяко тримесечие.

 

Иво Маринов, директор на общинско предприятие „Туризъм“ към Столична община: „Произвеждаме два типа карти, които са т. нар. блок карти, едната карта е за забележителностите на централна градска част на София – на български и на английски език, а другата е за храмовете в централна градска част. Имаме една поредица от три дипляни, които са свързани с историята на София – древна, средновековна и модерна, които също са в шест езикови версии“.

Освен това в България туристите могат да се възползват от безплатни екскурзоводи. Едните извършват дейност от почти десетилетие, а другата част са наети декември миналата година.

Станчо Станев – екскурзовод: „Напълно на доброволни начала решихме да посрещнем нашите гости на София и да им покажем културата и историята на мястото“.

Прогнозите са през 2018 година страната ни да стане домакин на огромен брой посетители. Една от многото причините е и Българското председателство на Съвета на ЕС, другата многото нискотарифни превозвачи, летящи от и до София.

Димитър Димитров – екскурзовод: „Аз лично още на първата си обиколка за тази година оповестих пред групата, че през първото шестмесечие на 2018-та България ще бъде столица на Европа“.

Групите на екскурзоводите потеглят в точно определен час и се събират пред Съдебната палата или пред „Св. Неделя“. Разглеждането на София продължава около 2 часа. Повече информация за напълно безплатните екскурзоводни групи  може да бъде открита в интернет, откъдето са се информирали и туристите, с които ви срещаме.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

италианското кино

Започва фестивала на италианското кино

От 11 до 16 юни ще се проведе третото издание на Фестивала на италианското кино. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *