Начална страница / София / Европредседателството налага забрана за дронове и други летящи апарати над София

Европредседателството налага забрана за дронове и други летящи апарати над София

Докато трае европредседателството на България, на определени места в София се забранява употребата на безпилотни летящи устройства (например дронове), както и на планери, балони, дирижабли и пр. Забраняват се и скоковете с парашут.

Съобщението се появи на уеб страницата на главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Възбраната ще важи от 10 януари до краят на европредседателството – 30 юни, 2018 г. Гореупоменатите летателни средства, ще могат да бъдат ползвани по време на официални празнични дни, както и през уикендите, след издаване на предварително поискано разрешение, и при приположение, че за такива дни не са насрочени мероприятия свързани с европредседателството,
Причината за тази разпоредбата е обезпечаване безопаснността на участващите в различни събития по време на председателството на ЕК на ЕС.

Забраната важи за дронове летящи до 1000 метра височина в зоните на УМБАЛСМ „Пирогов“, резиденция Бояна, хотел „Хилтън“ и центъра на София.
Тя, ще важи и за ареалите около Лъвов мост, Зала „Универсиада“, паметника на Апостола, мола по бул. „Черни връх“, мртростанция „Жолио Кюри, Университетска болница „Лозенец, София Тех-Парк и отстоящият до него мол.“

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

издирване

Млад мъж е обявен за издирване от полицията

Виктор Зерков на 33 години от София е обявен за национално издирване от полицията. Младият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *