Начална страница / София / Европредседателството налага забрана за дронове и други летящи апарати над София

Европредседателството налага забрана за дронове и други летящи апарати над София

Докато трае европредседателството на България, на определени места в София се забранява употребата на безпилотни летящи устройства (например дронове), както и на планери, балони, дирижабли и пр. Забраняват се и скоковете с парашут.

Съобщението се появи на уеб страницата на главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Възбраната ще важи от 10 януари до краят на европредседателството – 30 юни, 2018 г. Гореупоменатите летателни средства, ще могат да бъдат ползвани по време на официални празнични дни, както и през уикендите, след издаване на предварително поискано разрешение, и при приположение, че за такива дни не са насрочени мероприятия свързани с европредседателството,
Причината за тази разпоредбата е обезпечаване безопаснността на участващите в различни събития по време на председателството на ЕК на ЕС.

Забраната важи за дронове летящи до 1000 метра височина в зоните на УМБАЛСМ „Пирогов“, резиденция Бояна, хотел „Хилтън“ и центъра на София.
Тя, ще важи и за ареалите около Лъвов мост, Зала „Универсиада“, паметника на Апостола, мола по бул. „Черни връх“, мртростанция „Жолио Кюри, Университетска болница „Лозенец, София Тех-Парк и отстоящият до него мол.“

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Тази вечер спират движението около Площад на авиацията

Заради провеждане на спортно събитие, от  17.30 ч. до 23.00 ч. днес ще бъде забранено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *