Начална страница / София / Трамвайните релси на “Графа” са австрийски, безшумни и с минимум вибрации
Снимка: БНТ

Трамвайните релси на “Графа” са австрийски, безшумни и с минимум вибрации

Кметът на София Йорданка Фандъкова категорично отхвърли спекулациите, че материалите и релсите, които се поставят при реконструкцията на ул. “Граф Игнатиев” са второкачествени.  Провели сме разговори с компаниите производители и те ще представят становища за изпълнението, коментира градоначалникът.

Травмайните релси, за които се твърдеше, че е втора употреба са произведени  и доставени от една от най-големите световни фирми, австрийската „Фьост Алпине“. Досега в София не са поставяни закалени високоякостни релси по технология с по-малко шум и вибрации, уточни Фандъкова. Тя зяави, че цялата документация и протоколи относно реконструкцията е публична.

Гумените скрепления на релсите са производство на  френската  „Пандрол“. Бетоновите плочи са австрийско производство на „Земелрок”. Производител на гранита е македонския „Мариово Крин“. В ремонта никъде няма плочки, а 8 см гранитни и бетонови плочи. Шахтите, капаците и отводнителните канали са производство на немската фирма „Ако“, коментира Фандъкова.

Кметът на София призна, че не се изживява като последна инстанция и за нея са важни две неща. Първото е да се реализират проектите, направени от архитекти и инженери и второ да гарантира на столичани, че няма да платят нито една стотинка за некачествено свършена работа.

Тя отново припомни, че в договора са заложени до 4 млн. лв. санкции за забавяне или по 224 000 лв. на ден. 1,2 млн. лв. е неустойката за качество и 600 000 лв. гаранция за изпълнение.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Напрежение пред МС заради оставката на Симеонов

Исканата оставката на Валери Симеонов предизвиква напрежение и в момента около Министерският съвет има засилено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *