Начална страница / София / Виетнам отваря здравен рехабилитационен център в София

Виетнам отваря здравен рехабилитационен център в София

Виетнамски медицински център за доболнична помощ вероятно ще отвори врати в София.

Дебат по въпроса имаше във виетнамската столица Ханой, където в момента се намира официална делегация на СО. Българската делегация е под ръководството на Дончо Барбалов – зам. кмет по финансите и временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“ към СО.

Kакто по-рано Столица.bg информира, нашата делегация е там за срещи и обсъждания за сътрудничество между столиците на Виетнам и България.

Дончо Барбалов и представителите на СОС бяха посрещнати от Фунг Тхи Хонг Ха – зам.-председател на Ханойския народен съвет и от ръководни фактори в съвета.

Ресорният зам.-кмет Барбалов публикува на стената си във Фейсбук следното съобщение: „На срещата обсъдихме засилването на сътрудничеството между София и Ханой в областта на търговията, туризма и културата. Домакините споделиха, че имат нужда от обмяна на опит в управлението на водните ресурси, третирането на отпадни води, електрониката, химията и фармацевтиката. Разговаряхме и за сътрудничество в сферата на традиционната медицина и високите технологии между болници в Ханой и София“.

А Симеон Славчев от СОС поясни, че между двете страни е била щателно обсъдена вероятността да се създаден център за доболнична помощ и рехабилитация в столицата на България. Център в който ще се прилага традиционна азиатска медицина.

Делегацията на Столична община е в Ханой и за разговори относно възможностите за вливане на виетнамски инвестиции в проекти в София.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Посланик Августидис пред Столица.bg: Ще запомня София с ангелските звуци на камбаните на „Ал. Невски“

Посланикът на Кипър в България г-н Ставрос Августидис получи признание от Столична община. На официалната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *