ДНСК спря строежа на Нове Хоумс заради нарушения

ДНСК спря строежа на Нове Хоумс заради нарушения

Снимка: udoma.bg

ДНСК спря строежът на жилищни сгради от Нове Хоумс АД в София. Проверката бе разпоредена от ВАП в началото на юни т. г., съобщиха от Строителния контрол.

Прокуратурата е сезирала директорът на ДНСК арх. Иван Несторов, както и главният архитект на София Здравко Здравков и спешно е трябвало да направят проверка на жилищните сгради в новостроящия се комплекс Нове Хоумс на столичния бул. "Цар Борис III" №126.

Проверяващите от ДНСК са установили, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони. Оказало се, че в инвестиционния проект по част „Архитектура“ жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

ДНСК спира строителството и забранява ползването на част от строежа. започнало е административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия“ гр. София. Предстои издаване и на мотивирана заповед.

Актът е връчен на 14.07.2020г., за което ВАП е уведомена от ДНСК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пенсионерите в София и страната с добавка от 50 лв. и през май...

Пенсионерите в София и страната ще получат допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на ...

Прочети още keyboard_arrow_right