Издигат огради на Женския пазар, администрацията ще монтират до късно тази вечер

Издигат огради на Женския пазар, администрацията ще монтират до късно тази

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

По мощни тонколони и през минута ще има гласово предупреждение за спазване на противоепидемичните мерки

Огради ще се издигнат на пазарите, които се стопанисват от Пазари Възраждане, научи Столица.bg. Целта е да се разделят потоците от хора. По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за взимане на допълнителни противоепидемични мерки за COVID-19 и да има еднопосочно движение по столичните тържища.

Нито един от служителите на администрацията на общинското дружество няма да си тръгне преди да се монтиран средсвата за физическо разделяне на потоците от хора.

Още на 16 март т. г., първия работен ден след обявяването на извънредно положение в страната, на Женския пазар и "Димитър Петков" бяха приложени всички мерки. Бе издадена заповед за ползването на лични предпазни средства.

До преди няколко дни на пазарите в София имаше малко хора, със затоплянето обаче потокът се увеличи значително и от 2 - 3 буквално хората се юрнаха по пазарите в София. Заради струпването на хора се налага предпазните марки да се надградят, категорични са от ръководството на Пазари Възраждане.

Днес директорът на общинското дружество е издал още 2 заповеди. Едната задължава служителите да упражняват строг контрол за спазване на мерките. Втората задължава търговците да работят с маски и ръкавици, и да спазват дистанцията от 2 м с клиентите, както и задължително да дезинфекцират обектите си. Ако не спазват изискванията ще се прекратяват договорите им за ползване на търговска площ на пазарите, стопанисвани от общинското дружество.

Чешмичките на територията на Женския пазар ще бъдат снабдени с течен сапун и се превръщат в пунк за дезинфекция. Целта на всички допълнителни мерки е да не се разпространява инфекцията от коронавриус и да не бъдат затворени тържищата.

Пазарите ще бъдат с пропусквателен режим и ще има КПП на входа и на изхода, а движението еднопосочно. Нощната охрана ще работи през деня и ще следи хората да спазват мерките. На двата пазара се монтират мощни тонколони и на всяка минута ще звучи запис от СДВР, с които хората ще се предупреждават за спазване на мерките. На павилиони и сергии са разлепени писмени инструкции за гражданите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (37%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 23 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (2%, 2 Гласове)
Общо гласували: 84 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Германски гигант за дрехи и стоки за дома стъпи в София...

Тези столичани, които обичат да обикалят по магазините и да купуват модни дрехи и стоки, вече имат още един повод за рад...

Прочети още keyboard_arrow_right