Георги Илиев: Зеленият ринг е ключов проект и за район Слатина, и за София

Георги Илиев: Зеленият ринг е ключов проект и за район Слатина, и за София

Снимка: Район Слатина

- Господин Илиев, в неделя ще се проведе балотажната битка за районен кмет на Слатина. Какви са Вашите очаквания за вота на гражданите?
- Резултатът от първия тур на изборите ми донесе мотивация за предстоящия балотаж. През първия мандат с екипа направихме много за район Слатина и неговите жители, но имаме и още много работа. Гражданите усещат промените, които се случват и реагират положително на тях. А аз усещам подкрепата на гражданите. През последните месеци проведох стотици разговори с жителите на района и установих, че техните мнения в голяма степен се припокриват с нашите виждания и плановете ни за бъдещото развитие на Слатина. Благодарение на тях се родиха и много нови идеи и вярвам, че заедно ще успеем да довършим започнатото и да постигнем още по-високи резултати.

- Само подкрепата на гражданите ли Ви е необходима, за да реализирате бъдещите си планове?
- Подкрепата на гражданите е основното, което ми носи увереност, че вървим в правилна посока, независимо за какъв проект става въпрос. За да реализираме планираните обекти обаче, имаме нужда и от подкрепата на Столичния общински съвет и на Столична община в лицето на кмета на София. Вече стана ясно кои ще са членовете на този общински съвет, а в неделя София ще осъмне и с нов градоначалник. Вярвам, че това ще е кандидатът, издигнат от местната коалиция на ПП ДБ и Спаси София – Васил Терзиев. Уверен съм, че в сътрудничество с него и общинските ни съветници и София, и Слатина ги чака едно много обещаващо бъдеще.

- Казахте, че имате още работа за вършене. Какво планирате да реализирате при следващ мандат като кмет на район Слатина?
- Имаме много готови проекти, чието одобрение очакваме, за да може да бъдат стартирани. Имаме и такива, които вече са одобрени и дори започнати. Такъв е например този за многоетажния паркинг на пазар „Ситняково“, по който работата започна преди няколко месеца. Имаме и планове да изградим още една поликлиника в района. За целта е отреден терен, на ъгъла на улиците „Слатинска“ и „Кирил Божиков“. Идеята е да се създаде един голям здравен център, в който да се помещават поликлиника, кабинети на общопрактикуващи лекари, лаборатория, аптека и всичко необходимо за това гражданите да получават качествена и комплексна здравна грижа.

- А вашите приоритетни проекти?
- Не мога да разкажа за всички в едно интервю, но един от най-важните например е Зеленият ринг. Това е един от тези мащабни проекти, от които се нуждае София и реализацията му би била огромна стъпка в правилната посока.

- Какви са плановете за изпълнението на Зеления ринг в частта му, преминаваща през район Слатина?
- Специално в частта, която касае района, по мое предложение проектът претърпя едно съществено изменение. Първоначалната идея бе отсечката, излизайки до зала „Арена София“, да следва старите влакови линии и да свършва до ВТУ „Тодор Каблешков“. Тогава обсъдих с експертите от "Софияплан", с които работим по ринга, че бихме могли да оптимизираме плана всъщност да отклоним трасето така, че то да следва влаковите линии до река „Слатинска“ и там да направи един завой, така че да върви покрай самата река. Това от една страна би било доста по-приятно за гражданите, когато се разхождат или карат колело там, а от друга страна осигурява възможност за нас да свържем трите големи парка в района – парк „Слатинска река“ парк „Робов дол“ и парк „Гео Милев“ с велосипедни и пешеходни алеи. Предложението ми бе подкрепено и сега новият проект е факт. Тази отсечка би имала важна роля в съществуването на ринга като едно цяло. Линейният парк в Слатина ще осигури тази така нужна алтернативна връзка между северните и южни квартали на София и ще подобри и облекчи връзката на севера с централните градски части.

Емилия Донкова

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 29 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 109 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на БСП-София: Ние помним освободителите и никой без......

Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това. С тези думи председателят на БСП - София Иван Таков...

Прочети още keyboard_arrow_right