Разпечатат чувалите с бюлетините от машинното гласуване в София

-

Снимка: Столица.bg

Чувалите с бюлетини от всички над 1500 секции, в които се е гласувало с машини в София, да бъдат разпечатани. Това реши Софийският административен съд, който даде ход на делото по жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на Столична община.

Съдът постанови извършване на комплексна съдебно-техническа и икономическа експертиза, но отхвърли искането за ръчно преброяване на бюлетини. На този етап от чувалите на секционните избирателни комисии, в които се е гласувало машинно, ще се извадят само отчетите на машините. В случай, че има разминавания, ще се брои повторно само в конкретни секции.

Според екипа на Григорова вотът трябва да бъде касиран, заради множество допуснати нарушения, които са довели до подмяна на вота на избирателите.

За конкретните нарушения, посочени от екипа на Григорова, включително преправяне на протоколи, след като вече са били качени, съдът реши, че следва да бъде извършена комплексна техническа и икономическа експертиза, изготвена от две вещи лица, компютърен специалист и икономист. Следва да се установи дали има несъответствия при направените поправки.

Следващото заседание по делото е насрочено за 1 декември от 11:00 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Адв. Милка Христова за изборите в София: Флашката е запомнила едн......

Флашката е запомнила едни резултати, а машината е отчела други резултати и СИК са записали в протокола резултати, различ...

Прочети още keyboard_arrow_right