ВМРО – София решава в сряда дали да приеме поканата на ПП-ДБ за разговори

Карлос Контрера: Вие и кметът Терзиев дължите отговори

Снимка: ВМРО - София

Карлос Контрера: Вие и кметът Терзиев дължите отговори

Областният комитет на ВМРО в София ще проведе заседание идната сряда, за да реши дали да приеме поканата на ПП-ДБ-Спаси София за провеждане на среща, пишат от пресцентъра на партията.

Поканата е отправена към общинския съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера и е за „разговори за постигане на съгласие по политики и конкретни приоритети и проекти за управлението на София в мандат 2023 - 2027 г.".

Контрера, който е начело на ВМРО в столицата, посочва, че от ПП-ДБ и кмета идват разнопосочни сигнали. Според него е редно първо да се проведе среща с Васил Терзиев за изясняване на конкретните му виждания по редица секторни политики.

От партията заявяват още, че ПП-ДБ ще получат конкретни предложения и въпроси по секторни политики, за които ВМРО ще настоява за подкрепа в Столичния общински съвет.

Ето пълният текст на писмото на Карлов Контрера до ПП-ДБ:

Уважаеми представители на ПП-ДБ,

Получената покана е сведена до вниманието на Областния комитет на ВМРО - София, който на свое редовно заседание в сряда ще излезе със становище, което е задължително за общинските съветници. Обръщам Ви внимание, че  невъзможността Ви да консолидирате около Вас необходимата подкрепа за стартиране на работата на Столичния общински съвет, предвид Вашите претенции за управление на София, се дължи както на Ваши позиции в миналото, така и на настоящото Ви държане в най-общ политически план.

Считам за целесъобразно първо да бъде проведена среща с кмета Васил Терзиев, който анонсира в деня на изпращане на поканата от Вас идеята за нов кръг разговори между него и политическите партии, представени в СОС. Тези разнопосочни сигнали от Вас и кмета, избран от Вашата политическа сила, водят до известно объркване с кого и за какво може да се говори.

Смятам, че разговорите по конкретни приоритети може да има, когато има гаранции как въобще ще се изпълняват конкретните политики и предложения. Оставам с впечатление, че такава яснота няма, особено като наблюдаваме процеса на смени в администрацията, който се случва непрозрачно и без яснота кои точно и какви са приоритетите, да кажем, на новоназначените заместник-кметове.

Предметът на Вашата покана „провеждане на разговори за постигане на съгласие по конкретни политики и приоритети за управлението на София в мандат 2023-2027 г."  е един много хубав и благозвучен низ от словосъчетания, но изречен от Вашите уста се превръща в едно изпразнено от съдържание изречение, от което прозират нереализираните намерения на представител от Вашата коалиция за политическа кариера с председателски претенции. Напомням Ви, че само преди месеци Ваши общински съветници гласуваха против предложения на ВМРО и е любопитно сега как ще гласуват по същите предложения, както и какво се е променило.

Напомням Ви, че Вашата коалиция, респективно кметът Терзиев, дължи на ВМРО отговори на публично зададени въпроси още преди балотажа:

Ще забраните ли София прайд?

Ще забранявате ли Луковмарш?

Ще приемете ли програмата на ВМРО за насърчаване на образованата раждаемост?

След заседанието на Областния комитет на ВМРО - София, разбира се, ще бъдат изпратени конкретни предложения и въпроси по секторни политики, за които ВМРО ще настоява за подкрепа в Столичния общински съвет. Очаквам и среща с кмета Терзиев, която да изясни как подчинената му администрация ще работи с общинските съветници и какви са конкретните виждания на кмета Терзиев по секторни политики.

Позволявам си да Ви напомня, че недоверието между ВМРО и Вашите формации е изключително голямо предвид нашите консервативни виждания и Вашите доста либерални, прогресивни разбирания по редица теми.

Единомислие по някои въпроси трудно би установило някакви базови нива на доверие, особено на фона на немалко Ваши изказвания от миналия мандат, когато с откровени внушения и манипулации обвиняхте общинските съветници от ВМРО във всевъзможни грехове. Това издава определен начин на мислене и подход на стигматизиране, който не кореспондира с любезния характер на настоящата Ви покана за разговори. Разговори, разбира се, ще има, но по конкретни въпроси.

Ние от ВМРО не вярваме в мълниеносния катарзис, който би бил единственото обяснение за смяна на острия Ви тон с доста по-любезен.

Разбира се, имате пълната възможност да ни опровергаете.

Карлос Контрера,

председател на Областния комитет на ВМРО - София

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 114 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Адв. Милка Христова за изборите в София: Флашката е запомнила едн......

Флашката е запомнила едни резултати, а машината е отчела други резултати и СИК са записали в протокола резултати, различ...

Прочети още keyboard_arrow_right