Ирландската писателка Джен Карсън представя бестселър в София

Ирландската писателка Джен Карсън представя бестселър в София

Снимка: Фейсбук

Ирландската писателка Джен Карсън пристига в София, за да представи отличения си с Европейската награда за литература роман „Подпалвачите".

Събитието ще се състои в Столичната библиотека, намираща се на пл. „Славейков" 4, новата зала на трети етаж, на 20 април от 18:30 ч.

„Подпалвачите" разказва историята на двама бащи във време на големи социални сблъсъци. Докато пламъци поглъщат сгради, улици и човешки надежди, двамата се изправят пред личните си демони.

Романът на Джен Карсън е разтърсващ, актуален и истински. Дали въпреки отприщилите се гняв и насилие има шанс за любовта и човещината да възтържествуват? Кого ще изберат да защитят тези двама бащи?

Отзиви за романа:

The Guardian: „Подпалвачите" успява да драматизира тлеещата нестабилност на регион, който след Брекзит, може да избухне отново. Но както Карсън илюстрира, нестабилността може да тръгне и двупосочно. Везната може неочаквано да се наклони и към любовта."

The Independent: „Пусни сирената: този роман наистина гори ярко."

Image: „Необичаен, мистичен и написан с такъв размах роман, че ще го прочетете на един дъх."

С романите си и сборниците с разкази Джен Карсън печели няколко награди, както и признанието от читатели и критици. Големият й триумф идва с „Подпалвачите", публикуван от световноизвестното издателство „Дабълдей" през април 2019 г. и впоследствие спечелил Европейската награда за литература.

Писателката работи по първия си телевизионен сценарий за Би Би Си. Работи по проекти за ангажиране чрез изкуство на хора, живеещи с деменция. Провежда уъркшопове по творческо писане към много университети, фестивали и организации. Преди 3 години провежда онлайн уъркшоп „Магически реализъм за начинаещи с Джен Карсън" за български творци.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right