На 24 май българска литература звучи на пл. „Славейков“

На 24 май българска литература звучи на пл. „Славейков“

Снимка: Столица.bg

За втора поредна година по случай 24 май книгите се завръщат на столичния площад "Славейков" в аудио формат, съобщава БНР. Организатори на събитието са "Storytel", фондация "Прочети София" и Столичната община.

Откъси от книги на български автори ще звучат през целия ден и ще привличат вниманието на минувачите. Инсталацията на фондация “Прочети София” съчетава типография и поезия в градска среда и създава нови места за четене и срещи на открито.

Обособени са 3 зони – за детска, за класическа и за съвременна литература. Като празничната програма ще продължи през целия ден.

В 15:00 часа литературната историчка Катя Зографова ще изнесе беседа с малко познати и любопитни истории за българските класици, творили около пл. "Славейков".

От 17:00 ч. в зоната за съвременна литература ще се проведе среща с авторите Мария Касимова-Moaсе и Рене Карабаш. Пред присъстващите те ще прочетат избрани откъси от техни произведения и ще раздават автографи.

От вчера на площада са и пейките с форма на букви. Те са част от проект, който вече гостува в Париж, Рабат, Берлин, Будапеща, Брюксел, Единбург, Мюнстер и Гент.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

24 творци ще получат "Златно перо" в София на 21 май...

За 29-ти път тази година ще се състои тържествената церемония за връчване на отличията „Златно перо“ за прин...

Прочети още keyboard_arrow_right