Националният военноисторически музей в София няма да работи на 3 март

-

Снимка: Столица.bg

В деня на националния празник на България Военноисторическият музей в столицата няма да работи в знак на солидарност с украинския народ.

"Когато в XXI век една държава нахлува в друга, нарушава нейния суверенитет и използва военни средства срещу мирното население, е важно как осмисляме историята и се учим от уроците на миналото. Като институция, която изучава и интерпретира войната, конфликтите и последиците от тях, ние добре знаем колко ценен е мирът. Затова в знак на солидарност към украинския народ и към всички усилия да бъде прекратено безумието на войната Националният военноисторически музей няма да работи на 3 март", съобщават от музея.

Изложбата "Достойни за свобода", посветена на хилядите българи, взели участие в Руско-турската война, която беше предвидено да се открие днес, 1 март, ще може да се види от 4 март, съобщават още от НВИМ. Реликвите, станали свидетели на случилото се преди 144 години, ще ни припомнят както подвига на Опълчението, така и другите форми на участие във войната като доброволческите чети, медицинската помощ, преводаческата дейност и т.н.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right