Зала 2 на НДК в София отново ще се нарича Театър Азарян

-

Снимка: Столица.bg

Зала 2 „Азарян“ ще посрещне публиката с обновен облик и отново ще приеме името Театър Азарян, както беше известна последните години, съобщават от Националния дворец на културата в София.

Пространство ще продължи да се използва активно за отдаване под наем на продукции, свързани със сценичните изкуства – театрални, танцови и музикални спектакли, за каквито е създадена и самата залата, убедени са от новото ръководство на Националния дворец на културата. Техният стремеж е тя да заживее пълноценен живот и програмата й да бъде разнообразна и богата през цялата година, както и да продължава да съхранява духа и енергията на емблематичния творец, чието име носи.

„Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса.”, това е един от паметните цитати, завещани от Азарян и принцип, който екипът на НДК ще се старае да спазва.

С авторския моноспектакъл „Ива е онлайн“ Националният дворец на културата, съвместно с Фондация "Проф. Крикор Азарян и Театър 199 "Валентин Стойчев", ще почетат рождението на големия театрален режисьор Крикор Азарян. Събитието се организира с подкрепата на Министерството на културата и ще се състои на 15 март, когато незабравимия Коко, както го наричат близките му хора, щеше да навърши 90 години.

"ИВА Е ОНЛАЙН" е авторски спектакъл на Ива Тодорова. Постановката е на Стоян Радев, сценична среда: Момчил Алексиев и Елица Георгиева. Музиката за спектакъла е дело на Емилиян Гацов-Елби. Със спектакъла се възобновява традицията, започната през 2015 г., според която всяка година ученици и приятели на Азарян отбелязват раждането му със специално събитие и споделят спомени и случки, свързани с него.

Героинята отново е сама на сцената, в свят, изпълнен с истории, спомени, трагични и комични ситуации. Дигитален и реален свят, от който зрителят не желае да си тръгва, защото го усеща уютен, абсурден или взривно смешен като собствения си живот, казват организаторите.

Спектаклите на Ива Тодорова не могат да се разказват, това са представления за всичко. Този път темата е любовта, но дали любовта може да бъде тема на представление, дали отново остава недосегаем, необясним светлинен миг, или е непрестанна ежедневна грижа за другия, себе си и света?

След представлението Фондация „Проф. Крикор Азарян” отново ще връчи награда си за ярко постижение в театралното изкуство, като носителят ѝ до последно се пази в тайна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right