Три певици ще пеят Царицата на нощта във „Вълшебната флейта“

-

Снимка: Елиана Митова

Три гласовити певици ще видим в Софийската опера в ролята на Царицата на нощта от „ Вълшебната флейта“. Спектакълът по музика на гениалния Моцарт ще бъде представен на сцената на  Софийската опера от 14 до 30 март.

На сцената любителите на опрното изкуство ще видят Бригита Симон , Луцие Канкова и Диана Василева. Режисьор на спектакъла е Вера Петрова – дъщеря на големия наш бас Петър Петров. Семейна двойка пък ще се превъплъти в образите на Памина и Тамино – Стефани Кръстева и Емил Павлов, които неотдавна станаха родители на момченце.

Диригентът постановчик Светослав Борисов е виенски възпитаник, научил се е да тълкува Моцарт. Първият баритон на трупата, Атанас Младенов, влиза в дрехите на Папагено – персонаж, когото зрителите помнят във великолепната интерпретация на проф. Павел Герджиков – учител на поколения наши певци.

Семейната двойка Стефани Кръстева и Емил Павлов влиза в култовите роли на Памина и Тамино. Двамата са много щастливи, неотдавна станаха родители на момченце.

„Благодаря на академик Пламен Карталов за доверието, което ми гласува. Щастлива съм, че работя и с толкова талантливи артисти и че младите певци напредват бързо“, довери г-жа Вера Петрова.

Текст: Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right