"Профундо" събира живопис, иконопис и музика в Софийска филхармония

изложба Профундо

Снимка: Столица.bg

Изложбата "Профундо" събира живопис, иконопис и музика на едно място. Тя ще бъде разположена във фоайето на зала „България“. Автори саедни от най-добрите в областта на живописта и иконописта. Експозицията се открива на 14 декември, от 18:00 ч. в Софийската филхармония.

"Профундо" за пореден път ще докаже, че музиката, рисуването и иконите винаги могат да споделят едно общо пространство. Едни от най-отявлените творци в областа на изкуството - Студио Димчовски – Антония, Доси и Димчо – иконопис, и Георги Петров – живопис, ще посрещнат гости и ценители в залата в непринуден, приятелски кръг на чаша вино.

Авторите на творби искат да споделят таланта си предколедно и с усмивка. Изложбата ще продължи до 6 януари, 2019 г. За музикалното оформление на събитието ще се погрижи даровитият Йоан Димчовски, най-малкият син на Антония и Димчо, който евъзпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, с профил „Класическа китара“.

За авторите:

Студио "Димчовски" – Антония и Димчо Димчовски живеят и работят в малкото планинско село Гостилица. Създават своите икони от 1984 г., използвайки класически иконографски техники. Работят в традиционен византийски стил – от миниатюра до императорски икони чрез полагане на злато, сребро, обков, емайл, перли, полускъпоценни камъни. Димчовски съживяват изгубени технологии, като синайски нимбове, гранаре, гратаре, пробастър, чеканка и др. Те са инициатори и учредители на Българското иконографско сдружение. 

Доси Димчовски – вторият от тримата синове на Антония и Димчо, е роден през 1993г., и вече е бакалавър по „Изящни изкуства“ в BA Fine Art - University of Highlands and Islands, Moray, Шотландия, в периода 2013-2017 г.

Георги Петров - роден през 1978 г., живее и работи в София. Използвайки силата и жизнеността на цвета, Георги Петров променя начина, по който човек вижда пейзажа. Самият той нарича своите работи “вътрешни пейзажи”. Представял е творчеството си в над тридесет самостоятелни изложби в България, Унгария, Полша, Германия, Франция, Австрия, Словакия, САЩ, Чехия, както и в множество сборни и тематични експозиции.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right