"Великият Гетсби" на сцената на Софийската опера и балет

-

Снимка: Софийска опера и балет

През април предстои премиерата на нов спектакъл на сцената на Софийската опера и балет. Балетната постановка е по романа на Франсис Скот Фицджералд "Великият Гетсби" с музиката на седем велики американски композитори, а режисурата е на хореографа Лео Муич.

Лео Муич сам подбира музиката за спектакъла, като включва композиции от Джордж Гершуин, Самюел Барбър, Бени Гудман, Ленард Бърнстейн, Филип Глас, Глен Милър и Джордж Уайтфилд Чадуик. След грандиозния успех на постановката "Ана Каренина", световнопризнатият хореограф за втори път работи с балетната трупа на Софийската опера.

Вълнуващата история за бляскавия свят и разточителния живот на американската висша класа ще превърне сцената на Софийската опера в зрелищна картина от „Ерата на джаза“.

В главните роли са примабалерините Марта Петкова, Катерина Петрова и Боряна Петрова, премиер солистите Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Емил Йорданов, а също и Симеон Атанасов, Рафаел Рамос и Фредерико Пинто, Полина Иванова, Венера Христова-Аспарухова, Дебора Тошева.

Премиерата на "Великият Гетсби" ще е на 12 април в Софийската опера и балет. Представленията са само седем – 12, 13, 14, 25, 26, 27, 28 април.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right