Изложба „Раждането на модерния град“ в Националната библиотека в София

-

Снимка: Столица.bg

В Централно фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий днес, 3 април, беше открита изложбата „Раждането на модерния град“.

Изложбата е създадена по архивни документи, фотографии и картини от фонда на библиотеката. Посветена е на 145 години от обявяването на София за столица на България. В 16 табла са включени повече от 150 фотографии, фоторепродукции, планове, гербове, документи и тематични издания, които представят преобразяването на столичния град през различни епохи. Експозицията може да се разгледа до 14 април.

"Казват, че всеки град носи своите отличителни белези, както хората имат свои име и биография. София расте, тя не старее. Постоянно променяща се, остава завинаги и занапред извор за вдъхновение на художници, писатели, музиканти. Извор на мъдрост и знание". Това каза директорът на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ доц. Красимира Александрова по време на откриването на изложбата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right