Майсторски клас по пиано в къщата музей "Панчо Владигеров" в София

-

Снимка: Facebook

Международен майсторски клас по пиано на Пламена Мангова – една от най-изтъкнатите български пианистки, ще се проведе От 8 до 13 април в къща музей "Панчо Владигеров" (ул. "Якубица" №10, кв. "Лозенец").

Събитието е част от юбилейна програма, посветена на 125-годишнината от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров. Поредицата майсторски класове под надслов "Другият поглед II" се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура".

Традиционните майсторски класове тази година разширяват профила на участниците, като екипът на музея кани студенти от чужбина, наред с българските ученици и студенти, обучаващи се по инструмент в специализираните училища по изкуствата, музикални школи и академии. Известни концертиращи изпълнители с авторитет и като преподаватели, наред с работата по интерпретация на избрания репертоар, ще поемат ангажимент да запознаят участниците с част от творчеството на Панчо Владигеров, като в часовете и заключителните концерти ще бъдат предложени за изпълнение творби на композитора. Така някои от по-рядко изпълняваните негови произведения ще се популяризират в и извън България, чрез изпълненията на талантливото младо поколение инструменталисти – българи и чужденци.

Международният майсторския клас по пиано на Пламена Мангова включва участници от България, Германия и Мексико. Уроците са отворени за външни посетители, които срещу билет за деня ще имат възможност да присъстват като публика. Заключителният концерт на участниците в майсторския клас е на 13 април (събота) от 18.00 часа в залата на музея.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right