Трийсет и петата Киномания започва в София с най-новия филм на Педро Алмодовар

-

Снимка: Киномания

Трийсет и петата Киномания започва в София с най-новия филм на Педро Алмодовар "Паралелни майки". Откриването на фестивала е довечера в Зала 1 на НДК от 19 часа.

Отново ще бъде обявена и превърналата се вече в традиция награда „Киноман на годината”, създадена в памет на кинокритика Георги Ангелов, който е и неофициалният кръстник на фестивала. Всеки зрител на киносъбитието може да кандидатства за наградата, като единственото условие е да гледа колкото се може повече филми от програмата и да пази билетите си от прожекциите.

Освен вече обявените хитови продукции, в рубриката "Фестивал на фестивалите" зрителите ще видят още седем интригуващи филма. Сред тях са "Херцогът" на Роджър Мичъл, впечатяващия документален филм "Река", заснет в 39 държави, както и "Наелектризиращият живот на Луис Уейн" с участието на Бенедикт Къмбърбач и Клеър Фой.

Проектът "Киномания" се реализира с подкрепата на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столичната община.

По традиция фестивалът ще се проведе в пространствата на НДК - зала 1 и кино „Люмиер”, както и в партньорските кина - Дом на киното, Одеон, Влайкова, зала „Славейков” на Френския институт, Г8 и Евросинема. Прожекциите ще се провеждат с изискване за зелен сертификат в залите, съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването. До 5 декември в рамките на фестивала ще бъдат прожектирани общо 38 филма.

Ето какво ще можете да видите в петък, 19 ноември 2021г.:

Кино Одеон 18:30 Река / River, 75’
Кино Одеон 20:00 Между два свята / Ouistreham, 106’
Кино Люмиер 19:00 Анет / Annette, 141’
Кино Влайкова 19:30 Респект / Respect, 145’

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Агенция "Архиви" с фотоизложба "Модата в огледалото на едно столе......

"Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." е най-новата фотографска изложба...

Прочети още keyboard_arrow_right