София е домакин на фестивал на театралните импровизации

-

Снимка: Столица.bg

Шестият международен “Импрофест” започва днес, 20 септември, в столицата. На сцената на театър "Сълза и смях" се очаква да гостуват импровизационни трупи от цяла Европа.

Темата на фестивала е „Жанрове“, каза пред БНР Златин Цветков - организатор на събитието. "Всяка година каним импровизатори от цял свят да представят своите импровизации. Импровизациите имат т.нар. формати, което означава, че гледат на спектакъла през определена призма, например казват „няма да има думи в това шоу“. Импровизацията има много лица и ние сме съсредоточени тази година да представим на публиката различни жанрове“, добави той. Спектаклите са спонтанни, в тях няма предварително готова история, а публиката задава отправната точка, разказа още Цветков.

По думите му няма заготовка, има отношение на хората, които играят един с друг и си партнират на сцената. Това изкуство е много живо, защото хората имат нужда да се срещат и да обменят опит, посочи още той.

За участие във фестивала са поканени специални гости – 4 трупи от Финландия, Дания, Великобритания и Израел. Зрителите ще видят както професионални актьори, така и импровизатори без актьорска кариера. Началото на представленията е от 19.00 часа, като всяка вечер ще има по четири представления.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right