Започва фестивалът „Златен кукер – София“

Започва фестивалът „Златен кукер – София“

Снимка: Столица.bg

За поредна година НАТФИЗ „Кръстьо Сарафово“ ще бъде домакин на Международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер – София“, съобщават от Академията.

13-ото издание на фестивала ще се проведе от 25 до 29 май. Тази година в програмата са включени изложби, анимационни работилници, майсторски класове, както и селекция от 120 филма (избрани от 2700) от 98 страни.

"С нетърпение очаквам палитрата на 13-тото издание на „Златен кукер – София“. Той е международен проект, който съумя да се превърне в живителен празник и културна алтернатива за всички столичани. Възможността да се докоснат до сериозността, дълбочината, лекотата, смеха и въображението на това толкова специално изкуство - анимацията – и то в глобален мащаб, е неоспоримо постижение. Потенциалът на младите автори, които са преобладаваща част от участниците, е завладяващ и предизвиква усещане за смислено бъдеще. На добър час!", пожела проф. Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.

Официалното откриване ще се състои днес в 20:00 ч. в Аулата на Академията.

Всички събития от фестивалната програма в НАТФИЗ са отворени за посетители.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right