Георги Георгиев: Раздадохме на всички първокласници 14 000 светлоотразителни гривни

-

Снимка: Facebook

За втора поредна година от Столичния общински съвет раздадоха на първокласниците светлоотразителни гривни, които ще направят децата по-видими за шофьорите на пътя. Инициативата е на председателя на СОС Георги Георгиев и е една от мерките за подобряване на сигурността на пътя, наред с обученията, построяването на площадки за пътна сигурност и различните акции за подрастващите.

За откриването на новата учебна година в столичното 145 ОУ „Симеон Радев“ в Младост разказа председателят на СОС Георги Георгиев, който беше гост на празника.

"Знам колко е вълнуващ първият учебен ден, както за учениците, така и за техните родители и близки, които с притаен дъх и много вяра в своите деца очакват първия училищен звънец. За тези, които за първи път ще седнат на ученическия чин, днес започва нов и интересен път към знанието, който невинаги е лесен, но с достатъчно усилия и заедно с помощта на прекрасните учители, ще разкрие нови хоризонти за развитие", заяви Георгиев.

Председателят на СОС обяви директорката на училището Антоанета Михайлова за "Човек на деня". "Пред мен поздрави по име десетки деца на прага на училищния двор и за всички е ясно, че гори в работата си. Затова пожелах на учителите, пред чието дело днес цяла България се прекланя и благодари с цветя, да продължават да просвещават децата на София - много отвъд дължимото по длъжностна характеристика, защото това не е просто професия, а призвание", отбеляза той.

Георги Георгиев пожела на добър час и успешна година на всички учители, ученици и техните родители.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС за мандат 2019-2023: 3401 решени проблема на......

3401 са решенията, които Столичният общински съвет е взел през този мандат, съобщава председателят на местния парламент ...

Прочети още keyboard_arrow_right