Калоян Паргов: След 2 години трябва да има решение за винетки и ТОЛ система в София

Калоян Паргов

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Справедливият протест на всички живеещи отвъд околовръстната дъга на София няма как да не бъде подкрепен, особено след изказванията преди година и половина, че нищо няма да се плаща. Това заяви общинският съветник и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов. Пред журналисти той припомни, че сагата в ТОЛ системата продължава вече близо 2 години.

"Не знам някой като глашатай ли ще обявява, дали има или няма винетки, но всички живеещи на територията на Столична община, без значение дали са в Кътина или в центъра, имат еднакви права. Защото всички плащат данъци и такси и живеят в тази административна единица наречена Столична община. Трябва да има справедливо и еднакво отношение към всички с достъпа до удобен транспорт и с право на детска гардина и т. н. Няма как да разделямае гражданите на различни категории", коментира Паргов.

Той обясни, че за градския транспорт тепърва ще се правят разчети, ако това се случи. В края на годината вдигнахме два данъка - данък МПС и данък за придобиване на имущество и се очаква да се съберат близо 38 млн. лв. повече. В рамките на бюджета има достатъчмно средства, за да не прехвърляме тази тежест върху софиянци, коментира Колоян Паргов.

Той заяви, че спорът между АПИ и Столична община не е от вчера и всичко ще излезе около 5 млн. за поддръжка на пътищата.

"Аз лично съм се ангажирал с Панчарево и Нови Искър. Поставял съм не един път въпроса пред АПИ и Столична община. В рамките на няколко месеца си прехвърлят отговорността и си представям, ако обикновенни граждани зададт този въпрос какво ще се случи с отношението към тях. В Столична община в бюджета трябва да се включат тези пътища. Това са линии на масовия градски транспорт. Смятам че цяла София трябва да се разглежда единно и хомогенно. По тази логика преди години правителството отпусна 20 млн. лв. да се ремонтира Цариградско шосе. Това значи ли, че Цариградско трябва да е с винетки, защото правителството дава пари или Самоковско шосе, което се използва като артерия в рамките на София,или този, който отива към София област през Кубратово и Курило и който се ползва от всички софиянци и най-вече на жителите от Нови Искър. Разбирам, че някой си прави тънки сметки. Към мен има петиции и искания да се спре това безумие", каза общинският съветник.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Какво мислите за Covid-19?
 • Притеснявам се и стоя вкъщи (37%, 202 Гласове)
 • Мисля, че се преувеличава (20%, 111 Гласове)
 • Мерките трябва да са още по-строги (32%, 176 Гласове)
 • Трябва да се изгради обществен имунитет след преболедуване (10%, 53 Гласове)
 • Нас не ни лови, ракия да има (1%, 7 Гласове)
Общо гласували: 549 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още 19 антикризисни мерки в СОС, сред тях и плащане на данъци до ......

Пакет с 19 икономически мерки предложи групата на социалистите в СОС. Докладът е внесен от зам.-председателя на Постоянн...

Прочети още keyboard_arrow_right