Още 6 еко автобуса тръгнаха към Витоша, интервалът на движение се намалява (СНИМКИ)

photo_library
 • Още 6 нови, еко автобуса тръгнаха към Витоша, интервалът на движение се нам

  Снимка: Столица.bg

 • Още 6 нови, еко автобуса тръгнаха към Витоша, интервалът на движение се нам

  Снимка: Столица.bg

 • Още 6 нови, еко автобуса тръгнаха към Витоша, интервалът на движение се нам

  Снимка: Столица.bg

Рейсовете са с най-висок екологичен клас, ще се движат през 16 минути в почивните дни

Допълнителни още 6 автобуса ще тръгвант към планината Витоша по двете линии на обществения транспорт - 63 и 66, на Столична община. Днес председателят на СОС Георги Георгиев, зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов, председателят на транспортна комисия Карлос Контрера и общински съветници представиха новите рейсове.

Транспортните средства са от най-висок екологичен клас. Първи един от автобусите подкара председателят на СОС Георги Георгиев, доволен, че софиянци ще имат удобен транспорт и на малки интервали на движение до Витоша.

"По решение на СОС реализирахме инициативата на председателя на транспортна комисия Карлос Контрера, общинският съветник Замфир Зарков и зам.-кмета по транспорт дончо Барбалов, като бе гласувано финансиране от СОС и са купени 6 автобуса от най-висок екологичен клас. През последната година над 4 пъти се е увеличил броят на пътници към планината с градския транспорт по основните линии - 63 и 66. Направихме организация в реално време на трафика и нуждите на гражданите. Договорихме добра цена за автобусите, доволен съм от колегите от СОС, като освен че рейсовете са еко са оборудвани с независими системи за гласово известяване, което се въвежда в целия градски транспорт в София за улеснение на хората със специфични потребности. 

Идеята е Витоша да бъде още по-достъпна. Автобусите по линия 66 всички ще бъдат и с  багажници за велосипеди, а сегашните вече имат такива. Интервалът на движение е 16 минути в събота инеделя, 30 минути през седмицата по линия 63. А за 66 е 20 минути в делник", обясни пред журналисти председателят на СОС Георги Георгиев.

"Когато започна пандемията възприехме мярката автобусен транспорт до Витоша да има само през уикенда. Оказа се успешна мярка и тя провокира и това закупуване сега на още 6 автобуса, защото в момента, поради ситуацията с неработещите лифтове, единствено общественият транспорт осигурява достъп до планината, което е важно", допълни Карлос контрера.

Той съобщи, че в следващите месеци ще се усети подобрената достъпност до планината.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Близо 816 млн. лв. разпределят 24 района на Столична община...

815 995 217 лв. от бюджета на Столична община за 2023 г. са за 24-те общински района, научи Столица.bg. С най-много пар...

Прочети още keyboard_arrow_right