Председателят на СОС: Търся петима смели съветници за приемане на бюджета на София

-

Снимка: Столица.bg

Разговорите в момента показват, че няма да получим подкрепа от групите на "Демократична България" и БСП в Столичния общински съвет. Това каза председателят Георги Георгиев пред btv. Гласуването на бюджета на София трябва да се състои на сесията в четвъртък.

Групите на "Демократична България" и БСП са близо половината от гласовете в СОС, а групата на ГЕРБ е с 27 гласа. "Търся петима смели общински съветници, с които да приемем бюджета на София", заяви председателят на общинския съвет.

Георгиев отбеляза, че недоумява как общински съветници от ДБ подкрепят националния бюджет, а не подкрепят общинския.
„В крайна сметка 650 млн. лв. е капиталовата ремонтна програма на столицата, а в нея има десетки предложения на ДБ. 50 млн. са предвидени за изграждане на тротоарите. Има готови сгради за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, но без бюджет те не могат да бъдат изплатени. Подкрепиха веднъж инвестиционната програма, а сега не искат".

Георгиев припомни, че на обсъждането на бюджета в общинския съвет е поканил кандидата за кмет на столицата Васил Терзиев, но той не дошъл, а Борис Бонев е един от общинските съветници, които не гласували за програма за ремонтиране на тротоарите в централната градска част.

„Опозицията освен да казва че не е съгласна, трябва все пак и да си каже мнението по конкретни въпроси. Все пак столичният град си има други проблеми, които не винаги съвпадат с националните“, каза председателят на СОС.

По думите му на 100 километра канализация в столицата се прави ремонт в момента и ако не се приеме бюджетът на столицата, тези улици ще останат разкопани през зимата. Десетки детски градини ще останат непостроени, възлови обекти няма да могат да бъдат завършени. "Апелирам общинските съветници да проявят здрав разум и да приемат бюджета, защото има обекти във всички райони на столицата", призова председателят на общинския съвет.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС ли - евентуално по Коледа или на Кукуво лято...

Общинските съветници вече прескочиха сроковете, обявени от кмета на София Васил Терзиев за избор на председател и СОС да...

Прочети още keyboard_arrow_right