Съветниците в СОС Ставрев и Бонев предлагат въвеждане на първите довеждащи автобусни линии до метрото

Съветниците в СОС Ставрев и Бонев предлагат въвеждане на първите довеждащи

Снимка: Столица.bg

Една от тях е 261, която ще свързва вилната зона в Горна баня с едноименната метростанция

Общинските съветници Симеон Ставрев от “Демократична България” и Борис Бонев от “Спаси София” предлагат въвеждането на първите довеждащи до метрото автобусни линии в София. Инициативата цели сериозно подобрение на пътуването из софийските квартали и по-ефективното им транспортно свързване.

Първите три довозващи линии са 167, която свързва кварталите “Студентски град”, “Малинова долина” и “Витоша” с “Хладилника” и метростанция “Витоша”; 210, която свързва всички части на “Люлин” с метростанции “Западен парк” и “Сливница”; както и 261, свързваща вилната зона в Горна баня с едноименната метростанция и транспортно необслужваните части на квартала. 

“Години наред южни квартали като “Витоша” и “Малинова долина” са оставени без нормален достъп до градския транспорт, като съществуващите линии не са достатъчни и не удовлетворяват нуждите на гражданите”, пишат Ставрев и Бонев в единия от двата си съвместни доклада до председателя на СОС. В доклада им за “Люлин” и “Горна баня” се посочва, че въпреки многобройните обещания през годините за довеждащ транспорт до метрото, в тези квартали такъв все още или липсва, или не отговаря на нуждите на населението.

Според общинските съветници новата довеждаща автобусна линия 167 ще даде бърза, удобна и необходима алтернатива на живущите и работещите във “Витоша” и “Малинова долина”. По отношение на “Люлин” се очаква довеждащата линия 210 да оптимизира транспортната свързаност, да намали зависимостта от личните автомобили и да подобри качеството на живот в квартала. “Линия 261 в “Горна баня” може да привлече много нови пътници към градския транспорт, като подсигури липсващата към момента връзка с метрото”, заключва докладът.

Пресцентър Демократична България

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС за мандат 2019-2023: 3401 решени проблема на......

3401 са решенията, които Столичният общински съвет е взел през този мандат, съобщава председателят на местния парламент ...

Прочети още keyboard_arrow_right