Столична община пак ще осигури стипендии за талантливи деца в София

Столична община пак ще осигури стипенции за талантливи деца в София

Снимка: Столица.bg

За 2020 г. надарените деца са получили около 1300 лв. за година от Московска 33

Талантливи деца в сферата на спорта, изкуството и образованието ще получат финнасова подкрепа от Столична община, като им бъдат осигурени стипендии. Това стана ясно днес, след като бе одобрена Програма от мерките за закрила на деца с изявени дарби от общинските училища за 2021 година на заседание на Комисията по образование и култура към Столичния общински съвет.

Докладът влиза за решение и на сесията на СОС в четвъртък. Общинската програма е част от националната , приета от правителството през април т. г. Тя предвижда мерки и дейностите, за които децата с изявени дарби в областта на науката, изкуството или спорта придобиват право на стипендия.

През 2020 година Столична община е насочила 116 285 лв. за кандидатствали и одобрени стипенции на надарени деца. Всички стипендианти са постигнали значими резултати и класирани на олимпиади и състезания. Годишно всяко дете е получило около 1300 лв. от Столична община. Стипендиите се дават месечно.

Кандидатстването е с подаване на документите  до кмета на Столична община, а срокът е до месец след събитието, състезанието, на което е постигнат успеха. Кандидатстването може да бъде до края на календарната година. Исканията се разглеждат от експертно-консултативни комисии.

Основание за стипендия от Столична община може да са класиране на олимпийски игри, световни и европейски първенства и др. В областта на спорта това са постигнати резултати на национални и международни състезания, а в изкуството и науката - конкурси.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Калоян Паргов: Очаквах Борисов да поиска оставката и на Фандъкова...

Очевидно, че ГЕРБ, изправени пред невъзможността да се възпроизведат отново в национална власт, ще заложат на това да се...

Прочети още keyboard_arrow_right