Новините в София: Най-важното за деня 1 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 юли, 2020 г.

Затвориха кухнята на фирмата, снабдявала с развалена храна столични болници

Кухнята на фирмата, която доставя храна с изтекъл срок на годност за столични болници, е вече затворена. Сред клиентите на фирмата са лечебни заведения като "Пирогов" и "Шейново". Агенция по храните са направили светкавична проверка и са намерили много нарушения, разказват от Нова телевизия.

В "Захарна фабрика": Граждани отново на протест срещу Центъра за бездомни

Хората от  квартал "Захарна фабрика" за пореден път искат закриване на Центъра за настаняване на бездомни. Гражданите се оплакват, че са подложени на ежедневен тормоз и шум от неговите обитатели, разказват от Нова телевизия.  „Всяка вечер в 23.00 ч. има крещящи деца.

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на "България" и "Гоце Делчев"

Ремонтира се тавана на пешеходния подлез на бул."България" и бул."Гоце Делчев", който пострада при пожар преди време. Това съобщиха от администрацията на "Триадица" в социалната мрежа.

ЧЕЗ подменя важен за София кабел, модернизира и две подстанции

Компанията влага 4.2 млн. лв. в реализацията на обект от критичната инфраструктура на столицата ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира мащабен проект от ключова важност за електроенергийната сигурност на столицата.  Компанията ще подмени кабел 110 kV с дължина 1,2 км,  част от критичната инфраструктура на София, като ще бъдат реконструирани и прилежащите две подстанции.

С хапване и добра музика: Три дни купон за откриването на Quartal на "Черни връх" 69

Три дни един след друг ще бъде откриването на първия Food Park в София. Датите са 10,11 и 12 юли. Мястото, където феновете на качествената музика и добрата храна могат да разпуснат, е бул. "Черни връх" 69 (и ул. "Арарат") близо до станция „Витоша“ на метрото и мол „Парадайс“. Достъпът е абсолютно безплатен.

До две седмици отварят ремонтирания "България" от Бояна до Околовръстното (СНИМКИ )

Новото, ремонтирано трасе по бул. България ще бъде готово в средата на юли т. г. В момента се извършва реконструкция на отсечката от ул. "Даскал Стоян Попоандреев" до Околовръстното в посока центъра. В обратна посока участъкът е чисто нов и поема движението в двете посоки, видя Столица.bg.

Столична община ще иска заем за стратегически инфраструктурни обекти в София

Това са обекти, които облекчават трафика и са в посока развитие зелен град като Зелен ринг, каза кметът Йорданка Фандъкова

Масирани проверки за носене на маски в столицата

Започват масови проверки за изпълнение на заповедта на здравния министър за задължително носене на маски на закрито, съобщават от Столична Регионална здравна инспекция.

Софиянци предлагат: Звуково предупреждение в метрото да се слагат маски

В метрото трябва да има звуково предупреждение, пътниците да си поставят маските. Това предлага столичанка, която всеки ден пътува в пикови часове. Според нея м последния месец в подземната железница на София не е правена проверка за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

"София хотел Балкан" с нов мажоритарен собственик

 Новият мажоритарен собственик на един от най-известните столични хотели - "София хотел Балкан е компания, регистрирана в Кипър, съобщава money.bg.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right