Новините в София: Най-важното за деня 1 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 юли 2021 г.

Снимка:Христо Климентов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 юли 2021 г.

Такси блъсна момиче на пешеходна пътека до пазара в „Красно село“

Таксиметров автомобил блъсна момиче на пешеходна пътека на бул. „Гоце Делчев“, съобщи bTV. Пострадалата е била откарана с линейка към „Пирогов“, но няма актуална информация за състоянието й. От МВР обясниха, че шофьорът не е бил под влияние на алкохол и наркотици. Вероятно му е прилошало. 

15-годишно момче бе прието в „Пирогов“ след токов удар

15-годишно момче е откарано по спешност за лечение в "Пирогов", след като пострада тежко при изгаряне от волтова дъга на ЖП линия край Велико Търново. Момчето е откарано в Спешна помощ със сериозни изгаряния по тялото и след преглед е транспортирано за лечение в "Пирогов". Пострадалият е с 25% изгаряния по тялото. Състоянието му е стабилно и предстои утре да бъде оперирано. По случая е започнато досъдебно производство.

В София съдят мъж, откраднал 14 497 лева от 87-годишен

Мъж, извършил престъпление против паричната и кредитната система е предаден на съд, съобщиха от Софийска градска прокуратура. На 30.06.2021г. Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за използване на платежен инструмент – дебитна карта без съгласието на титуляра .

За София и страната: От юли скачат токът за бита, парното и топлата вода

От първия ден на месец юли тази година скок ще има в цените на тока за бита, парното, топлата вода и газта, припомнят от БНР. Конкретните цифри за всеки от показателите ще се разберат по-късно днес след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. От регулатора обаче побързаха да предупредят, че скокът ще е по-голям от предварителните изчисления, които бяха заложили поскъпване на топлоенергията средно с 10 процента, на тока - с 3 на сто и на газа - с 4 процента.

85-годишна почина, нападната от кучето си в Ботевградско

85-годишна жена е починала, след като е била нападната от кучето си. Драмата се е случила в село Литаково, съобщават от ОДМВР- София. Около 18 часа вчера в РУ-Ботевград постъпил сигнал за куче, нападнало стопанката си в двора на адреса ѝ в селото. Изпратените веднага на място униформени открили  безжизненото тяло на възрастната жена. Животното е заловено в двора на имота от общински служители. По случая е образувано досъдебно производство.

За почивните дни в София: "Зелени коридори" за ваксини в 3 мола и 2 културни центъра

За идващите почивни дни- 3 и 4 юли, "зелени коридори" за ваксини срещу COVID-19 ще има в 3 мола и два културни центъра в столицата.  Мобилните пунктове ще са в търговските центрове "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол", които се включиха в кампанията и предишните два уикенда. В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират в събота и неделя от 13,00 ч. до 18,00 ч. Търговските центрове предоставят по-добри условия за работа на медицинските екипи, а и в горещите или дъждовни летни дни за гражданите е по-добре да се ваксинират в помещения на закрито. Затова мобилните пунктове в парковете няма да работят, обясни в социалната мрежа заместник- кметът на Столична община Дончо Барбалов.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 8 май 2024 г....

Времето на 8 май 2024 г. Топло, но облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват окол...

Прочети още keyboard_arrow_right