Новините в София: Най-важното за деня 10 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 март 2020 г.

Грипната ваканция за София може да се удължи

Не е изключено грипната ваканция за София да се удължи до петък. Това каза образователният министър Красимир Вълчев пред Нова телевизия. Националната грипна ваканция обаче остава до утре включително и най-вероятно няма да бъде удължена, допълни той.

След анализ ще се реши с колко се увеличава платеното паркиране в София

ОТ ЦГМ правят проучване и до края на март резултатите трябва да на Московска 33, за да започне обсъждането Платеното паркиране в София със сигурност ще се увеличи, но не от утре и не 5 пъти, научи Столица.bg.

НДК отлага всички събития, касите ще работят за презаверяване на билети

Ежедневно преминават между 300 и 5700 човека, които не трябва да бъдат излагани на риск, коментират от НДК Коронавирусът отложи десетки постановки, събития и мероприятия в НДК, а също и във ФКЦ Варна. Заради заповедта на Министъра на здравеопазването за превенция срещу епидемията Националният дворец на културата създава организация за преустановяване посещенията на културните мероприятия.

Авиопревозвач отложи полетите от София към Италия

Wizz Air спира всички свои полети до Италия от днес 10 март. Причината е затварянето на държавата със заповед на италианския премиер с цел да се овладее огнището на коронавирус на Апенините.

Вдигат заплатите на медицинските сестри в ДГ, ясли и училища в София

С 25% ще се вдигнат заплатите на медицинските сестри в детски градини, ясли и училища на територията на Столична община. Увеличението е предвидено и в бюджета на Московска 33 за 2020 г.

С хитруване може да се загуби 50% отстъпка от данъка за основно жилище

Вижте сроковете за разсрочено плащане на налозите в Столична община Въпреки коронавируса данъците трябва да се плащат и то в срок. Отстъпката от 50% се прави само за едно основно жилище, което се посочва. Това предупреди в социалната мрежа зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

Столична РЗИ започва засилени проверки на обекти с обществено предназначение

Струпване на хора има на касите в големи хранителни вериги в София, от 6 каси работят 2, алармират граждани Засилени проверки започнат от Столична РЗИ на обекти с обществено предназначение. инспекции ще се направят във фитнес зали, басейни, фризьорски салони, игрални зали, СПА центрове, козметични салони, кина, театри, молове и др. Това съобщи пред Столица.bg директорът на Здравната инспекция в София д-р Данчо Пенчев.

Касите на „Топлофикация София“ със строг режим на обслужване

Заради създадената обстановка за повишена опасност от заразяване с опасни вируси, ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД издаде заповед за въвеждане на по-строг режим при обслужването на клиенти.

Столични лекари плашат с оставка заради липса на защитно облекло

Лекари от столичната болница „Св. София“ заплашват с колективна оставка заради това, че не разполагат със защитни облекла, а в болницата се работи с хора, които е възможно да са заразени с новия коронавирус, съобщава БТВ.

Зоопаркът в София затваря до второ нареждане

Столичният зоопарк затваря врати от сряда, 11 март, до второ нареждане, съобщават от общинското дружество. Тази мярка се взима срещу разпространението на коронавируса.

В Центъра, Бусманци, и Кривина остават без вода

Планови ремонти на Софийска вода ще наложат спирането на водата в сряда, 11 март, в някои столични райони.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right