Новините в София: Най-важното за деня 11 април, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 април, 2020 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 април 2020 г.

Затварят Женския пазар София, обмисля се за всички в страната (СНИМКИ)

Пазарите в София и страната да бъдат затворени. В момента решението не е взето и се обмисля от властта. Поводът е струпването на хора на пазари в столицата. Въпреки предприетите множество противоепидимични мерки вчера и стриктното изпълнение  на заповедта на кмета на София, днес на столични пазари отново е имало потоци от хора, които са били без маски. Първият затворен пазар е най-големия софийски пазар - Женския. Проверка от МВР днес е установила, че мерките не се спазват, както и дистанцията.

Още 10 заразени с СOVID-19 в София и 3 в Кюстендилска област

661 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщиха от Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 13 нови случая, като 10 са в област София и 3 в област Кюстендил. Лабораториите продължават да работят. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 35 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Добротворци: Жители на район Панчарево спасиха жена с левкемия и дъщеричката й

Живеещи в район Панчерево и хората от Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне се превърнаха в ангели на спасението за млада жена, която е с онкологично заболяване и 14-годишна й дъщеря. За броени часове хората с големи и добри сърца се отзовават и помагат с храна и пари на изпадналите в изключително тежко положение майка и дъщеря в село Железница.

Заповедта е издадена: Задължително е носенето на предпазна маска

Здравният министър Кирил Ананиев издаде Заповед № РД-01-197/11.04.2020, с която от утре е задължително носенето на медицинска маса или друго средство, покриващо устата и носа. Старата нова мярка е с цел предпазване от разпространението на заразата от COVID-19.

Жена от Смолян си дари пенсията от 214 лв. на Александровска болница (ВИДЕО)

Жена от Смолян си дари пенсията от 214 лв. на Александровска болница в София, за да помогне в борбата в епидемията от COVID-19. За благородния жест съобщи директорът на лечебното заведение д-р Костадин Ангелов в социалната мрежа. Парите ще бъдат върнати на баба Дафина, но жестът й е урок, който не се забравя.

Махнаха пейките от градинката на храм "Св. Георги Победоносец" (СНИМКИ)

Пейките от градинката на храм "Свети Георги Победоносец" в София са премахнати. Оставени са само няколко, за да има все пак къде да се сяда. Причината е да няма струпване на хора в столицата, където все още е рекорден броят на заразените с COVID-19 от всички в страната.

Изроди тровят котки с храна, напоена с антифриз в Суходол

Изроди убиват по най-жестокия начин котенца в столичния квартал Суходол, район Овча купел. От няколко дни неизвестен хвърля храна напоена с антифриз. За учитото котенце сигнализира кинорежисьорът и писател Нидал Алгафари.

В София с пропусквателен режим във Факултета, Орландовци и "Христо Ботев"

Пропусквателен режим е въведен вътре в София в кварталите Орландовци, Факултета, Христо Ботев и др. При полицейска акция на СДВР снощи бяха дислоцирани сили за вътрешни КПП- с цел да се спазят противопедимичните мерки за COVID-19 и запазване здравето и живота на гражданите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 4 май 2024 г....

Времето на 4 май 2024 г. По-малко дъжд ще вали и времето ще е предимно облачно в София. Сутринта температурата е около ...

Прочети още keyboard_arrow_right