Новините в София: Най-важното за деня 11 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 март 2020 г.

Засилени мерки срещу коронавируса и в Народно събрание

В народното събрание се провежда председателски съвет, който ще реши какви мерки срещу коронавируса ще бъдат взети от депутатите. На този етап няма изглед работата на парламента да бъде прекратена, взети са обаче мерки срещу разпространението на заразата с COVID-19.Това съобщи bTV.

Столична община: Граждани със симптоми и без личен лекар да се обадят на Столична РЗИ

Гражданите под карантина стриктно да я спазват, апелират от Московска 33 Гражданите, които нямат личен лекар, а са със симптоми на грип и висока температура да се обадят на Столична Регионална здравна инспекция (РЗИ) на тел. 0882932220 или денонощния 0889 822 626 . Това съветват от Столична община.

Храмовете в Софийска епархия остават отворени въпреки коронавируса

Въпреки притесненията около коронавруса, храмовете в Софийска епархия ще бъдат отворени и в тях ще се извършват определените богослужения за времето на Великия пост. Това стана ясно от публикувано разпореждане на ръководството на Софийска митрополия за избягване на предпоставки за заразяване от коронавирус в храмовете на епархията, съобщават от dveri.bg.

8 от контактните с коронавирус са извозени от Спешна помощ до белодробна

Осемте контактни с двамата мъж и жена, с коронавирус, са откарани в белодробна болница "Света София" в Софиа, научи Столица.bg. Те са установени и откарани тази нощ от  Спешна помощ, потвърдиха от там.

В София се удължава грипната ваканция до 15 март

В София се удължава грипната ваканция за училищата до 15 март. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. Почивката за учениците продължава до края на седмицата заради увеличаване на заболеваемостта от грип тип В.

Започва дезинфекция на Женския пазар и пазар "Димитър Петков" заради коронавируса

Спешни мерки се предприемат за недопускане на коронавируса на територията на столичните тържища. Това съобщиха от Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, което стопанисва Женски пазар, пазар „Димитър Петков“ и предгаров площад „Ротонда“.

"Софийска вода" променя работното време на касите си заради коронавируса

"Софийска  вода" предприема промени в ежедневната си работа, продиктувани от регистрираните случаи на коронавирус в София. Промените имат за цел повишаване на грижите по опазването на здравето на клиентите и служителите на дружеството.

Дезинфекцират автобусите от гараж Дружба и на крайна спирка (ВИДЕО)

Дежурен екип обработва автобусите 84, 184 и 384 на двата терминала на Летище София През стриктна дезинфекция срещу коронавирус преминават рейсовете на 17 автобусни линии, чиято база е гараж Дружба, провери днес Столица.bg. Гаражът обслуждва линиите 69, 70, 75, 76, 84, 88, 113, 123, 184, 204, 213, 305, 384, 404, 413, 604 и нощната линия 4.

Второ внуче за Илиана и Наско, Славея роди момиченце

Илиана Раева и Наско Сираков станаха за втори път баба и дядо. По-голямата им дъщеря Славея роди момиченце в столична клиника. Малката принцеса се казва Емили. Радостната вест съобщи самата грация на страницата си във фейсбук.

Коронавирусът взе първата жертва в София, жената в "Пирогов" е починала

66-годишната жена, която е с коронавирус в "Пирогов" е починала в 15.40 час. Тя е първата жертва на коварната зараза. Вчера тя беше приета в болницата в тежко състояние с дихателни проблеми. Интубирана е още в шокова зала.

Лекарка е с коронавирус, настанена е в инфекциозна клиника на ВМА

Лекарка е с коронавирус и е настанена в инфекциозно отделение на ВМА. Това съобщи преди минути ген. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния координационен щаб за коронавируса.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right