Дезинфекцират автобусите от гараж Дружба и на крайна спирка (ВИДЕО)

Дезинфекцират автобусите от гараж Дружба и на крайна спирка

Снимка: Столица.bg

Дежурен екип обработва автобусите 84, 184 и 384 на двата терминала на Летище София

През стриктна дезинфекция срещу коронавирус преминават рейсовете на 17 автобусни линии, чиято база е гараж Дружба, провери днес Столица.bg. Гаражът обслуждва линиите 69, 70, 75, 76, 84, 88, 113, 123, 184, 204, 213, 305, 384, 404, 413, 604 и нощната линия 4.  С последната заповед на столичния кмет автобусите се дезинфекцират по няколко пъти на ден и на крайна спирка.

Както Столица.bg съобщи във вторник в гараж Малашевци рейсовете се обработваха при всяко влизане в гаража - вътрешно с дезинфектант и външно миене. От вчера пък от гараж Дружба са започнали дезинфектиране и преди влизане в гаража, още на бариерата. 

В гараж Дружба е създадена организация от управителя Стилиян Манолов и на крайните спирки има екип със защитни облекла и специална моторна бензинова пръскачка, която мощно и за кратко време впръсква дезинфектанти в салона на автобусите.

Мобилен екип има и на двата терминала на Летище София и там се обработват на крайната спирка автобусите 84, 184 и 384. Мястото е най-рисково, защото това са автобусите, които се ползват от пристигащи от чужбина чужденци и нашенци. Двата терминала са като вход на опасността, коментираха пристигащи пред Столица.bg. Екипът дезинфектира и спирките.

От ранното утро до 11 часа днес са обработени 52 автобуса на колелото, където въртят в Дружба 2. Там са дезинфекцирани и селски автобуси, както и тролеи, които не са към Дружба, а са на "Земляне" и на Столичен електротранспорт. 

Няма значение на кой гараж са, наше задължение е да гарантираме сигурността на гражданите. Стриктно се изпълняват всики указания и мерките на МЗ, РЗИ и Столична община, коментира директорът на "Дружба" Стилиян Манолов.

Всяка вечер се обработват около 156 автобуса само в гараж Дружба, които през деня са се движили по линиите на градския транспорт. Така освен при влизане в гараж градските автобуси се дезинфекцират и на крайна спирка.

За служителите от екипите са осигурени лични предпазни средства, както и защитни облекла.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ВАП: Кметът на София да провери зелената система на столицата...

Кметът на София Йорданка Фандъкова да извърши проверка на зелената система в София. Това изисква Върховна административн...

Прочети още keyboard_arrow_right