Новините в София: Най-важното за деня 13 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 април 2020 г.

Организира се извънреден чартър от Ларнака до София

Външното ни министерство, посолството на България в Никозия, съвместно с авиокомпания „България Ер“ организират извънреден пътнически чартърен полет от Ларнака до София.

Шефът на "Пирогов": Почивните дни и хубавото време са проблем, който ни тревожи много

„В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения". Това заяви пред Нова телевизия  директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение, преди да се стигне до тежки усложнения.

Само за уикенда в София: 90 акта за неносене на маски

От началото на извънредното положение до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд в столицата са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви пред БНТ директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Транспортът в София с празнично разписание от 17 до 20 април

На 17, 18, 19 и 20.04.2020 г. превозните средства на обществения транспорт в София ще работят по празнични разписания. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Доброта: Момиченце, мечтаещо да стане лекар, дари пари на болница "Шейново"

Момиченце на 8 години, което мечтае да стане лекар, дари на болница „Шейново” парите, които е получило за рождения си ден. Цвета научила за необходимостта от средства от телевизията и пожелала да даде събраната сума за добра кауза, разказват от Нова телевизия.

30 служители от "Социалния патронаж" тествани за ден във Втора градска (СНИМКИ)

В 12 ДКЦ са проверени служители и доброволци на БЧК Екипи на Втора градска болница продължават тестването на социалните работници от „Социалния патронаж“. Днес са направени изследвания на 30 човека, информират от Столична община.

Кола и мотор се удариха на "Житница"

Катастрофа е станала между лек автомобил и мотор. Инцидентът е на улица "Житница". За това съобщиха в социалната мрежа множество граждани. На място са пристигнали екипи на Спешна помощ и на полицията. Според очевидци мотористът е откаран в "Пирогов".

Трима търговци от Женския пазар с прекратени договори- нарушили кризисните мерки

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекратени заради неспазване на мерките за борба с COVID-19, съобщиха от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, което стопанисва Женски пазар и пазар „Димитър Петков“.

Нови петима заразени с COVID-19 в София, общият брой стигна 685

685 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 5 са в София и 4 в Стара Загора. Лабораториите продължават да работят.

Онлайн ще е кандидатстването за първи клас в София

В София кандидатстването за първи клас ще се осъществява изцяло онлайн, съобщават от Столична община. Нужните документи за кандидатстването ще се осигуряват служебно от районните администрации. Няма да се налага родителите да ходят на място и да плащат такси за това.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right