Новините в София: Най-важното за деня 13 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 юли 2020 г.

При акцията на "Батенберг" в София са събрани 74 000 килограма "Капачки за бъдеще"

74 000 килограма "Капачки за бъдеще" са събрани по време на акцията, която се проведе на площад "Батенберг" в столицата преди седмица. Това оповестиха в социалната мрежа организаторите на благотворителната инициатива.

Ясни са трите екипа, които ще работят върху концепции за ремонта на Централна баня

Вече са ясни трите екипа, които в следващите три месеца ще работят върху концепции за ремонта на северното и източното крило на една от забележителностите на София- сградата на Централна баня.

Лекар от "Иван Рилски" в борда на световно здравно списание

Лекар от болница "Иван Рилски" влезе в борда на едно от най-уважаваните в света медицински списания в областта на мозъчно-съдовите заболявания – International Neuroradiology.

Излезе първото класиране след 7 клас: Вижте кои са най-желаните училища в София

По-рано днес бяха оповестени резултатите от първото класиране в училищата след 7 клас за София и страната. По данни на  Регионално управление на образование – София-град децата, които са участвали в националното външно оценяване след 7 клас, тази година са: По Български език и литература- 10 651, по математика- 10 619. Подалите заявление за класиране са 10 243, информират от bTV.

COVID-19 отново на "Позитано" 20: Този път е секретарят на Изпълнителното бюро

В редиците на БСП има пореден случай на коронавирус. Този път с положителна проба е секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова, съобщиха от Столетницата.

Без топла вода заради ремонти на мрежата на "Аксаков", " 6-ти септември", "Славянска"

Голяма част от центъра на София ще бъде без топла вода от 23 юли до 15 септември. Причината е ремонт на топлопреносната мрежа, съобщават от "Топлофикация София". Сред засегнатите улици са  и "Аксаков", "Славянска", "6-ти септември".

Положителен резултат за коронавирус и в президентството

Положителен резултат за COVID-19 e дал през почивните дни служител на президентството. Заради това са направени тестове на държавния глава Румен Радев и пряко работилите с него. Те са отрицателни, информират от прессекретариата на държавния глава.

Катастрофа между камион и кола до метростанция "Акад. Ал. Теодоров-Балан"

Катастрофа между лек автомобил и камион е станала по-рано днес на бул. "Александър Малинов", съвсем близо до метростанция "Акад. Ал. Теодоров-Балан". За това съобщават граждани в социалната мрежа със снимки. На място е отишъл екип на "Пътна полиция", който да регулира трафика.

Нови директори за 35 училища в София от есента

На 15 септември 35 столични школа ще посрещнат децата и първия звънец с нови директори. Сред тях са 35-то, 20-то, 43-то, 138-мо, 31-во, ПГ по архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и др,  съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, цитирана от БГНЕС.

От септември в София: "Синята" зона ще работи и през уикенда, "зелената "- и в събота

Промени в работното време на платените зони за паркиране и в обхвата на зоните ще има в столицата от септември. "Синята" зона вече ще работи и пред двата почивни дни. Паркирането на колите в центъра ще се таксува от 8.30 до 18.00 и в неделя. "Зелената" зона, която сега работи само през седмицата, ще действа и в събота от 10 до 18 часа. В работните дни двете зони ще важат до 20.30 часа, за разлика от в момента- до 19.30 ч. Промените бяха гласувани днес на заседание на Транспортната комисия в СОС. Там гласуваха изменения в наредбата за организация на движението, съобщават от "Монитор".

Карат към „Пирогов“ пострадалото дете от магистрала Тракия

Тежко пострадалото дете при вчерашната тежка катастрофа на АМ “Тракия“ е в медикаментозна кома и се превозва към „Пирогов“ за продължаващо лечение, съобщава Нова ТВ.

СДВР издирва мъж от столицата

СДВР издирва 34-годишен мъж от столицата. Това е Владимир Пламенов Петков, който е в неизвестност от 9.00 ч. на 26 май. Мъжът е висок 180 см, слаб, с къса коса и пъстри очи. За последно близките му са го чули по телефона на 26 май. Тогава споделил, че е потиснат и не се чувства добре.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right