Новините в София: Най-важното за деня 13 юни, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 юни, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 юни 2020 г.

Аварирал трамвай 11 спря още няколко на Павлово (СНИМКИ)

Аварирал трамвай 11 спря движението по линията на петицата в посока центъра, съобщиха граждани пред Столица.bg. Дълга колона от мотриси се е образувала от Околовръстното до Овча купел. От Центъра за градска мобилност потвърдиха за спирането на релсовия транспорт по бул. Цар Борис III. Повече от 30 минути няма нито един трамвай към Княжево. 

Камиони над 10 т съсипаха улици в Орландовци и нацепиха къщи

Тежкотоварни камиони редовно нарушават забраната за преминаване през вътрешнокварталните улици в столичния картал Орландовци. Местните жители са пропищели от денонощния трафик и вибрации от камионите. Сигналите за десетки. Кметът на район Сердика инж. Тодор Кръстев уведоми началника на II РПУ на СДВР и настоява за предприемане на спешни мерки за ограничаване на нарушителите.

Оцветители за уиски и около 100 л незаконен алкохол са открити във "Факултета"

Около 100 литра незаконен алкохол, оцветители за уиски и фалшиви бандероли са открити при ареста на Д. Ташев в дома му в столичния квартал Факултета, научи Столица.bg. Ташем бе арестуван вчера при акция на екипи на икономическа и охранителна полиция на III РПУ на СДВР, потвърдиха от пресцентъра на МВР. Името му нашумя миналата седмица за имотна измама. 

С две групи разшириха най-старата детска градина "Жасминов парк" (СНИМКИ)

С още две групи е разширена най-старата детска градина в София. В нея вече ще има 8 групи, като едната ще е яслена. Това е 20 градина "Жасминов парк" в кв. Левски", район Подуяне. Там се извършва цялостна реконструкция на старата сграда, изградена с опасни ентернитови стени. Направено е конструктивно укрепване и новите помещения са светли, просторни и отговарят на съвременните изисквания за безопасна среда. Ремонът трябва да приключи тази есен и се очаква през октомври да се получи разрешение за ползване

За безплатна подмяна на печка в София се подават заявления до 20 август

От 20 май т. г. започна подаването на заявления от желаещите в София да подменят безплатно печка. Проектът е на Столична община и е под надслов #Мисли чисто. Заявленията ще се подават в общинските райони до 20 август, предвижда поректът. Кампанията малко позакъсня заради епидемията от коронвирус, но в момента навсякъде в 24-те общински района на Столична община се приемат документи.

В София 17 заразени с COVID-19 от 105 за денонощието

2642 теста за COVID-19 са направени за последното денонощие и положителните резултатити са 105. От тях 17 са в София град и 8 в София област. Това сочат данните в Националната информационна система за коронавирус у нас. Най-много заразени има в област Стара Загора - 22 за последните 24 часа. ъв Враца, Добрич, Разград, Кюстендил, Хасково и Благоевград са по един, Габрово - 2, Кърджали - 2, Пазарджик - 12, Плевен - 3, Пловдив - 3, Сливен - 7, Смолян - 8, София област - 9, София град - 17, Стара Загора - 22, Търговище - 2, Шумен – 12.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right