Новините в София: Най-важното за деня 14 септември 2023 г.

Обзор

Нощтна София

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 септември.

Блок в Люлин 5 пропада по трасето на канализацията, обитателите са безпомощни пред институциите

Блок 549 в столичния Люлин пропада, алармираха обитателите му пред bTV. Стълбите са с около 20 см пропаднали, пада и облицовката на сградата, където има търговски обекти, също е паднала. От 2007 г. досега се вижда свличането на сградата.

Въздвижение на Честния Кръст Господен (Кръстовден) - Нашият житейскии Кръст

Провославната църка чества днес, 14 септември, Въздвижение на Честния Кръст Господен - Кръстовден. Това е един от Дванадесетте велики християнски празника и Българската православна църква извършва поклонение на кръста Господен. 

Полицията хвана 30 нелегални чужденци край Казичене

Поредната "пратка" мигранти заловиха от Столичната полиция тази сутрин. Около 30 нелегално пребиваващи в България чужденци са били изоставен край Казичене, съобщи БНР.

Актьори от общинските театри в София протестираха срещу неприемането на Бюджет'23

Едни от най-популярните родни актьори в киното и театър се събраха пред Столична община рано тази сутрин. Те изразиха недоволството си срещу възможността да не бъде приет Бюджет'23 на София.

Смятащият робот Kubo е включен в обучението на деца в училище Музейко

Кметът на София Фандъкова ще провери днес, 14 септември в 14 часа готовността за първия учебен ден на първото иновативно училище по роботика, което ще бъде отворено на територията на „Музейко“. Училището е филиал от 55 СУ „Петко Каравелов“ и в него ще учат деца от 1 до 4 клас.

Кметът на София: Неприемането на бюджета ще означава 3 неща – безотговорност, непрофесионализъм и лицемерие

Работя почти цяла година без приет бюдеж, без приета план-сметка и въпреки това продължаваме да се справяме и да работим. Увеличнието на заплатите на артистите изцяло зависи от приемането на бюджета.

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за побой на баща му и мащехата му

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж от София. Той е обвинен за нанесен побой на баща му и неговата съпруга на 11 септември т. г., съобщиха от прокуратурата. 

СОС прие Бюджет'23 на Столична община с 33 гласа "за", 18 "против" и 3 "въздържал се"

СОС прие Бюджет'23 на Столична община след 4 часови дискусии. Столицата ще има бюджет , след като 33 съветници гласуваха "за", 18 - "против" и 3 въдържали се. Бюджетът бе приет с гласовете на "Патриоти за София" и Пеньо Пенев от Демократична България.

Филмът "Вчера" открива фестивал за класическо българско кино в София

Филмът "Вчера" ще открие есенно-зимния сезон на фестивала за класическо българско кино "30 вечери с 30 български класики" в София, съобщават организаторите. Инициативата започна през март с филмът на режисьора Рангел Вълчанов "Лачените обувки на незнайния воин". 

Предай нататък: Непознат остави пари за кола, закопчана със скоба в центъра на София

За интересен случай от днешния ден в столицата разказа в социалните мрежи Цветозар Велков.

Мъжът получил скоба в близост до столичната болница ИСУЛ. След като си платил глобата и потеглил, той забелязал, че под чистачката на колата има няколко банкноти.

Въпреки протестите на екипа: СОС отстрани от длъжност директора на "Шейново"

Въпреки протестните действия на екипа на АГ болница "Шейново", Столичният общински съвет реши днес да отстрани д-р Румен Велев от длъжността директор на болницата.

Градският парламент реши д-р Таня Андреева да поеме длъжността в общинската болница до провеждането на нов конкурс за директор, но не повече от 6 месеца.

Остава в ареста шофьорът, прегазил 15-годишното момче в София

Петър Тодоров, който блъсна 15-годишно момче на пешеходна пътека по улица "Гурко" остава зад решетките. Това реши Софийският апелативен съд, а решението е окончателно. 

Шест бири изпил обвиняемият преди фаталния инцидент, потвърждава самият той. Тодоров е шофирал с близо 60 км/ч над позволената скорост, при позволена 30, сочи изготвената експертиза. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right