Новините в София: Най-важното за деня 14 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 юни 2022 г.

Без шанс: В София 21 седмокласници пропускат изпитите по здравословни причини

МОН сътвори ново чудо и то наистина е нещо необяснимо за XXI век, за времената на технологиите и дигитализация. Днес седмокласниците се явяват на изпит - външно оценяване, а с оценката ще кандидатстват - ще сбъдват мечти или поне ще опитат. Такъв шанс обаче не се дава на децата, които са болни. Все още си има COVID-19, варицела, летни вируси, а и децата често боледуват, но МОН ги е отписал.

Столична община: Реконструкцията на къпалнята "Мария Луиза" - само в рамките на ПУП

Столична община разпространи позиция по повод обявените вчера инвестиционни намерения за реконструкция на комплекса "Мария Луиза" в столичната Борисова градина.

Аквапарк „Възраждане“ в София отваря врати за летния сезон

Аквапарк „Възраждане“, който беше изграден при разширяването на едноименния столичен парк през 2019-та година, отваря врати за посетители от 15 юни, съобщават от Столична община. Миналото лято аквапарка привлече над 18 000 посетители. Разположен върху 6700 кв.м., развлекателният парк има 5 открити басейна и 3 водни пързалки.

Трайчо Трайков за Къпалня "Мария Луиза": Всичко е намерения, ще гледаме в детайли, когато има нещо черно на бяло

Кметът на район Средец-Столична община Трайчо Трайков коментира инвестиционните намерения на собствениците на Къпалня "Мария Луиза" за възстановяване във фейсбук. Той обеща, че ще се гледат всички детайли на проекта на собственика, когато има нещо черно на бяло.


Кметът на Изгрев: „Кърпенето“ на дупки не е решение, нужно е цялостно преасфалтиране

Район “Изгрев” е един от най-големите “донори” на столичния бюджет и е редно това да се отчете при разпределението на бъдещите допълнителни средства за изграждане и ремонт на тротоарите, коментира във Фейсбук профила си районния кмет д-р Делян Георгиев. Той е категоричен, че ще настоява пред общинските съветници и пред кмета на София да има справедливо финансиране за района.

Ивана Ангелова - диамантът на конния ни спорт, който се състезава с мъжете

Един диамант в родния конен спорт блести ярко и за пореден път записа успех на международния турнир по прескачане на Конна база Божурище през изминалия уикенд. Това е талантливата Ивана Ангелова, която с кон Касай отново показаха класа. Тинейджърката извоюва сребърен медал във финала в Божурище в неделя и е най-добре представилия се български ездач в международния турнир.

Кметът Фандъкова: София постепенно си връща туристите

Още през миналата година броя на туристите в София, започна постепенно да се възстановява. През лятото на 2021 г. столицата е била посетена от 140-150 хиляди души месечно. Все още са далеч нивата на предкризисната 2019 г., когато е имало над 1,1 млн. туристи. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова по време на форум „Българският турист-ключът към сезон 2022 г.“, съобщават от Столична община.

Планински спасители помогнаха на бедстващи туристи във Витоша

Планинската спасителна служба е провела сложна акция и е помогнала на мъж и жена от София, които са се изгубили във Витоша, съобщават от ППС. Въпреки лошите метеорологични прогнози в неделя – 12 юни, на обяд двамата туристи тръгват от хижа „Еделвайс“ в посока хижа „Алеко“. Поради влошаване на времето – мъгла, дъжд и понижаване на температурите, те решават да пресекат на пряко от горна станция на Конярника към Капакливец (през вододайната зона) и от „Алеко“ да се приберат с автобус до София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right