Новините в София: Най-важното за деня 15 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 април 2020 г.

Изоставиха 9-годишен булдог пред приюта в Слатина

Забелязва се тревожна тенденция на паническо изоставяне на домашни любимци от средни, едри породи и непородисти Стопани на Английски булдог безотговорно зарязаха кучето си пред вратата на приюта на ОП "Екоравновесие" в столичния кв. Слатина. То е на 9 години и е зарязано заедно с леглото и с одеялото си. За случая съобщават от Приют за кучета в с. Горни Богров.

В "Разсадника": Над 10 арестувани след нахлуване в офис за бързи кредити

Екшън се е разиграл в столичния квартал "Разсадника". Над 10 човека са задържани от полицията, съобщават от БНР. Причината- нахлуване на част от арестуваните в офис на фирма за бързи кредити.

Строги мерки срещу COVID-19 в столичните ДКЦ-та (СНИМКИ)

Работата в общинските диагностично-консултативни центрове в София не е прекъсвала по време на извънредното положение. Но навсякъде са въведени строги мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19. За това информира в социалната мрежа заместник- кметът на столицата Дончо Барбалов.

Христо Калоферов от Нова телевизия стана татко

Христо Калоферов младши проплака в 7.30 ч. тази сутрин в столичния Майчин дом Едно от лицата на Нова телевизия Христо Калоферов стана татко тази сутрин. В 7,21 в Майчин дом проплака наследникът на новинаря. Бебето ще носи името на татко си - Христо Калоферов младши.

Тервел Пулев доброволец срещу COVID-19 в "Софиямед"

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев става част от екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“.

Пазарите и цветните борси затворени само от 17-ти до 19-ти април включително

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от Здравното министерство.

СДВР търсят жена, свързана с престъпление в столицата

СДВР търси съдействие от гражданите в София за издирването на жена, на която да се изясни самоличността. Причината са подробности за установяване на обстоятелства около извършено криминално престъпление на територията на София.

Синодът препоръчва: Без минаване под Плащаницата на Разпети петък

Светият Синод публикува на страницата си в интернет окръжно писмо с препоръки за провеждане на службите на Разпети петък в столицата и страната. В него отново се призовават миряните да спазят стриктно всички епидемиологични изисквания на държавните власти, предвид опасността от заразяване и разпространение с коронавирус - COVID-19.

Задържаха за 24 часа общинския съветник Волен Сидеров

Бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, се яви в Столичната дирекция на вътрешните работи и беше задържан за 24 часа, съобщи БГНЕС.  От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.

Здравният министър: Започва масово тестване на хората в България

Вече има осигурени 20 000 теста, очакват се още доставки от Южна Корея, каза премиерът Досега изследвахме хора, за които имахме съмнения, че са заразени с СOVID-19 и тези свързани с тях. Започваме масово тестване на българските граждани, за да обхванем много по-голяма част от населението имаме тестове - 20 000 PCR.

Разбита е нелегална домашна оранжерия за марихуана в Казичене

Разбита е нелегална домашна оранжерия за марихуана в Казичене, съобщиха от МВР. Иззети са над 1.7  килограма различни  наркотици. Това е станало на 9 април, в Казичене, в хода на спецоперация по противодействие на престъпления, свързани с дрогата. Тогава служители от сектор „Наркотици“ при СДВР са задържали 31-годишен мъж.

Още 12 са потвърдените случаи на COVID-19, само 3 са в София

747 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас 747 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в София, 7 в Смолян, 1 в Кюстендил, и 1 в Бургас. Лабораториите продължават да работят.

Затварят "Филиповци" и "Факултета" от тази нощ

Столичните ромски квартали "Филиповци" и "Факултета" се затварят от 00:00 ч. тази нощ. Там се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кварталите. Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. За новите противоепидимични мерки бе решено на заседание на Софийския оперативен щаб, съобщиха от Столична община.

Двама шофьори на градския транспорт в София са заразени с СOVID-19

Шофьори от градския транспорт в София за с положителни проби за COVID-19. Това потвърди зам.-кметът по здравеопазване и зам.-председател на Софийския оперативен щаб Дончо Барбалов пред Фокус.

От 60 теста 7 са положителни, има над 150 контактни във Филиповци и Факултета

От Столична РЗИ съобщиха са 6 починали от двата ромски квартала Седем положителни резултата за COVID-19 има само днес от започналото прицелно изследване на жителите на столичните ромски квартали Филиповци и Факултета. Това съобщиха от Столична Регионална здравна инспекция.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right