Новините в София: Най-важното за деня 15 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 15 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 февруари 2021 г.

Кметът на Красна поляна пред Столица.bg: Предстои ни основен ремонт на "Ал. Стамболийски” и на тунела към "Люлин"

Столица.bg започва поредица от интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на район Красна поляна Иван Чакъров разказва за изминалата година, инфраструктурните обекти в района, ремонтите и осигуряване на жилища на обитатели на съборените Виетнамски общежития.

Бащата на загиналото момче също ударен от ток, докато опитвал да го свести

Бащата на 16-годишното момче, което загина след удар от ток в София, също пострадал по време на инцидента. Той бил ударен от напрежението, докато се опитвал да свести сина си. Детето загинало, след като стъпило върху шахта на оживено място в центъра на София, по която е имало ток. По думите на бащата трагедията се е разиграла за секунди,

В София: Пътник атакува шофьор на автобус с чук

Пътник е атакувал шофьор на автобус от градския транспорт с чук. Инцидентът се е разиграл в София, съобщават от bTV, цитирайки сигнал на зрители. Минути по-късно агресивният тип е нанесъл щети и на самия автобус на спирка край метростанция "Г.М Димитров". Счупени са няколко прозореца, задействала се e и алармата.От полицията съобщиха пред медията,че при инцидента няма пострадали хора. В момента тече полицейски оглед.

На летище София направиха антигенни тестове по 75 лв. на човек на националите по баскетбол

1400 лв. плати Българската федерация по баскетбол за бързи антигенни тестове на летище София за всеки от националния отбор, който тази сутрин отлетя за Латвия. Там българите играят решаваща квалификация за класиране на ЕвроБаскет 2022.
Отборът лети до Рига беше през Амстердам, а всички процедури и изследавния по летищата усложват още повече пътуването на спортистите. За Амстердам се изискват антигенни тестове, направени до 4 часа от влизането.

Култовият сериал „Октопод“ с Корадо Катани се завръща в родния ефир

Сериалът за италианската мафия, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на обществената телевизия през февруари. От 16 февруари т. г. в родния ефир по БНТ 2 отново ще бъде известният актьор Микеле Плачидо в "Октопод" от 20.00 часа.
Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани.

На училище тръгват децата от V до XII клас в единствени паралелки в училища в София и страната

Децата от от V до XII клас в единствени паралелки в училища в София и страната от днес тръгват присъствено на училище. Вчера министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов издаде заповед, с която разреши присъственото обучение.
Часовете ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, спазвайки Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Разчистиха за пореден път от захвърлени стари гуми стадиона в "Горубляне"

Екипи на Столичен инспекторат за пореден път разчистиха от захвърлени стари гуми стадиона в "Горубляне ", район "Младост". Той бе една от площадките в София, където гражданите можеха да предават старите си автомобилни гуми. Но като останалите площадки бе закрита през януари тази година. Тези площадки не обслужват гумаджийници и автосервизи. На всички места има забранителни табели, припомнят от Инспектората.

В Софийския централен затвор: Мъж дойде на свиждане, пробва да вкара наркотици

Мъж е задържан вчера в Софийския затвор. Той дошъл на свиждане, но пробвал да вкара при задържаните наркотици, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Води се и разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.
В дена за свиждане в помещение, където се проверява багажа, били открити наркотични вещества. За срок до 24 часа по закона за МВР е задържан А.К. на 37 години. Той вече е осъждан за кражби и разпространение на наркотици.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right