Новините в София: Най-важното за деня 15 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 януари 2020 г.

Запалиха къщата на адвокат в Ихтиман

Запалена е къща в Ихтиман тази нощ. Домът е на адвокат Ирен Савова. За огнения ад разказа самата жена пред Нова телевизия. Инцидентът се е случил около 03:30 през нощта. Според Савова огънят е тръгнал от покрива на къщата.

Месечно: Поне по двама пациенти без осигуровки бягат от столични болници, за да не плащат

Месечно поне по двама пациенти бягат от големите болници в столицата, за да не плащат лечението си, защото са без здравни осигуровки, установи проверка на "Монитор".   Най-голямата спешна болница в страната - „Пирогов“, е похарчила през 2019 г. за хора, лишени от здравноосигурителни права, 440 400 лева.

"Валиумният" изнасилвач заподозрян за още едно нападение-пак в София

Втора жена в София е подала сигнал, че е била изнасилена от известния в Холандия като "Валиумния" изнасилвач, съобщи bTV. Гражданинът на Нидерландия, който живее у нас, беше обвинен в брутално изнасилване на 32-годишна майка на 3 деца по Коледа.

Полицията откри домашна наркооранжерия в къща в Елин Пелин (СНИМКИ)

Домашна наркооранжерия е разбита от криминалисти в частен дом в Елин Пелин, съобщават от МВР.    В хода на проведена вчера полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия, служители на РУ- Елин Пелин извършили претърсване в частен дом в града.

Разбита е група за имотни измами в София

Мащабна акция на прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" срещу фалшифицирането на документи и имотни измами върви в момента в София, съобщи Нова телевизия.

Изпращат на граждани фалшиви и-мейли от Пътна полиция- вътре телефона на ЦГМ

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите Разпространява се фалшив и-мейл от името на Пътна полиция на МВР и с телефонния номер на инфоцентъра на ЦГМ. Гражданите, които са го получили, е по-добре да не го отварят, съветват от Центъра за градска мобилност.

Карлос Контрера: Ускоряваме движението на трамвайни и автобусни линии

Председателят на Транспортната комисия на СОС внася предложения за подобряване на разписания на градския транспорт Председателят на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет Карлос Контрера подготвя предложения за ускоряване на пътуването с трамвайни и автобусни линии.

Променя се маршрутът на електробусна линия 123

От 17 януари маршрутът на електробусна линия 123 се удължава до автостанция „Гео Милев“ в район "Слатина", съобщават от Столична община.

Модерен квартал с 2500 апартамента ще се строи на запад в София

Проектът бе разгледан и обсъден на заседание на Постоянната комисия по архитектура и градоустройство на СОС Нов квартал с големината на градче с 8000 жители ще изникне в западната част на Столична община.

Полиция и обиск в дома на "валиумния" изнасилвач в София

Полиция влезе в дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи Нова телевизия. Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат "валиумният изнасилвач", вероятно ще бъде задържан отново.

Криминално проявен сключил фиктивен брак с починала заради нейни имоти в София

Прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" проведоха днес в София мащабна операция срещу група за имотни измами. Задържани са 8 лица, съобщава Нова телевизия. Групата е действала от пет години.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right