Новините в София: Най-важното за деня 15 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 юни 2021 г.

Много преди "Евро 2020": Проф. Иво Петров предложи дефибрилатори по улиците на София

Много преди инцидента с футболиста Кристиан Ериксен по време на Европейското първенство по футбол, в София бе направено предложение да има дефибрилатори на обществени места. Това се случи януари месец миналата година на сесия на Столичния общински съвет от кардиолога и зам.-председател на СОС проф. Иво Петров. Припомняме, че след колабирането на терена  на Ериксен бе оказана първа помощ именно с ползването на дефибрилатор. Проф. Петров застъпи тезата, че е добре на публични места като концертни зали, големи спирки, стадиони да има автоматични дефибрилатори. 

Димитър Бербатов с писмо до Румен Радев

Димитър Бербатов изпрати открито писмо за кандидатурата му за президент на БФС до президента на Република България Румен Радев, до министъра на правосъдието и до изпълнителния директор на Агенцията по вписванията с копие до правоприлагащите органи и всички други компетентни власти.

В Северен парк ще има интерактивен „Зелен кът за отдих и обучение“

В Северен парк ще бъде направен интерактивен „Зелен кът за отдих и обучение“ след спечелен проект от район "Надежда". Кътът ще се намира близо до езерото и Беседката на приятелството.   Проектът е на стойност 9 962 лв. и се реализира с безвъзмездната финансова подкрепа на Предприятието за управление и опазване на околната среда (ПУДООС), в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г".  

Ще има пунктове за ваксинация в два от моловете в София (СНИМКИ)

Този уикенд ще има разкрити и пунктове за ваксиниране срещу COVID-19 в два от големите търговски центрове на София- МОЛ "Сердика" и МОЛ "Парадайс". Това съобщи в социалната мрежа кметът Фандъкова. Инициативата за моловете и ваксините е дошла от техните управители, допълни кметът.  Фандъкова съобщи още, че от утре, 16 юни, мобилен ваксинационен пункт ще работи на пл. „Александър Батенберг“, а през почивните дни, ще бъде преместен на Терминал 1 на „Летище София“. Фондация „Благотворителност и милосърдие“ е дарила мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция. Работното му време ще е всеки ден от 9 на 18 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ. 

От 16 юни: Ваксини срещу COVID-19 ще се правят и на летище "София"

От 16 юни, сряда, ваксини срещу коронавируса ще може да се правят и на летище "София", съобщават от Нова телевизия.  Столичната регионална здравна инспекция днес, 15 юни, ще получи дарение - преоборудван автобус, който ще бъде Мобилен имунизационен  кабинет.  Той ще помогне всички заминаващи и пристигащи в страната на летището да се ваксинират. За целта РЗИ-София ще подсигури медицински екип, който да извършва имунизирането.

След сигнал: Възстановиха липсващ капак на шахта на ул. "Лъчезар Станчев" (СНИМКИ)

След сигнал от граждани екипи на Столичен инспекторат-"Изгрев" възстановиха липсващ капак на шахта на  ул. "Лъчезар Станчев" 4 на пътното платно. Така няма да има повече опасност от инциденти, както с  моторни превозни средства, така и с преминаващи хора. За по-малко от час на зелени терени  в ската до ул. "Незабравка" бяха събрани над 10 чувала с отпадъци, хвърлени от недобросъвестни граждани. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right