Новините в София: Най-важното за деня 16 септември, 2019 г.

Откриване на учебната година в 112 основно училище и Първа английска гимназ

Снимка: Гео Калев

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 септември 2019 г.

Отстраниха Карат С, "Столичен автотранспорт" пое автобусната 204

Фирма Карат С вече не обслужва автобусната линия 204 от Дружба 2 до пазара в Борово. От днес "Столичен автотранспорт" пое линия 204. По нея вече се движат нови, съчленени, нископодови MAN Lion’s City G, работещи само на метан (CNG) и покриващи еконормата Евро-6.

Бедността в София е 3 пъти по-ниска от средната за България

Бедността в столицата е почти три пъти по-ниска от средната за България – 8,8% срещу 22%, сочат данните на националната статистика. Безработицата е 2,5 пъти по-ниска от средната за държавата - 2,5% срешу 5,3%. В Столиччна община инвестициите са второто разходно перо в бюджета на града след тези за инфраструктура. За последните 8 години процентът на висшистите в столицата се е повишил от 40 на 51%.

"Успели българи дават личен пример" откриха учебната година в Триадица (СНИМКИ)

Олимпийският медалист в бокса Тервел Пулев, популярният водещ и журналист Ники Кънчев, журналистът Николай Василковски и други известни лица  "Успели българи дават личен пример" откриха учебната година в  столичното 104 ОУ "Захари Стоянов " в район Триадица.

191 първолаци тръгват на училище в Софийския затвор

И в Софийския централен затвор откриха учебната година. И там си имат първокласници, които ще извлечат максимална полза от престоя си зад решетките. 191 първолаци-затворници тръгват на училище в столичния затвор. В единствения женски затвор в Сливен те са 60.

Готов е проектът на ПУП на зоопарка в София (СНИМКИ)

Подробният устройствен план (ПУП) на столичния зоопарк вече е готов. Предстой финално обществено обсъждане на проекта, научи Столица.bg. След като бъдат направени корекции, ако има предложения и забележки, Планът ще се приеме от СОС.

Стефан Данаилов ще се възстановява в столична болница

Най-популярният български артист Стефан Данаилов ще продължи възстановяването си в УМБАЛ „Софиямед“. От болницата потвърдиха, че Ламбо е приет за лечение и ще бъде подложен на допълнителни изследавния.

Борис Бонев пред Столица.bg: Новата посока на управление на София да бъде честност и последователност

Борис Бонев е най-младият кандидат за кмет на София - на 31 години. Кандидатурата му бе издигната от Спаси София. Той е дългогодишен граждански активист и е сред инициаторите на Спаси метрото и Спаси София. Мечтае да види София като модерен, зелен и иновативен град. Бонев не поиска предварително въпросите за интервюто. Пред Столица.bg той говори за развитието на София и за трудностите и неразбирането, с които Спаси София се сблъсква при даване на предложения и решения на проблеми в града.

Кола блъсна дете на пешеходна пътека в "Хаджи Димитър"

Автомобил е блъснал дете на около 5 годинки на пешеходната пътека до столично училище. Инцидентът е станал близо до 95 СУ на улица "Ангел Войвода" в квартал "Хаджи Димитър".    Според хора от района зад волана е била жена. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. 

Кметът на София и Йордан Йовчев откриха учебната година в Първа английска (СНИМКИ)

Стотици ученици в столичната Първа английска гимназия бяха нетърпеливи да разгледат новия триетажен корпус с 22 класни стаи, физкултурен салон, спортна зала и зала за танци, видя Столица.bg. В първия ден на новата учебна година гимназистите на групи влизаха, за да разгледат модерните условия, в които ще учат през учебната 2019/2020 г.

Изписаха от болницата пребития служител на "Левски"

Цветан Вълчев- зверски пребитият пред "Герена" служител в маркетинговия отдел на "Левски", е изписан от болницата, информира "Меридиан мач". Той бе нападнат на 21 август от двама непознати. Мъжът бе откаран в ИСУЛ в тежко състояние.

Над 160 "умни" светофара регулират трафика в София

Над 160 "умни" светофара в София са включени в интелигентна система за управление на трафика. Тя позволява на всяко кръстовище да има по един контролер. Това с две думи е един малък компютър, който с датчици следи натоварването в отделните направления по алгоритъм, който е заложен в него. И на тази база изчислява къде оптимално да се пропускат превозните средства. Това обясни пред БНТ заместник- кметът по транспорта на София Дончо Барбалов. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right