Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 май 2021 г.

10 252 деца са некласирани за ясла и детска градина в София

Обявиха резултатите от първото класиране за детските градини и яслите в столицата. На пресконференцията в сградата на Столичната община присъстваха  новият столичен зам.-кмет по културата Мирослав Боршош и Генчо Керезов, заместник-кмет по направление дигитализация.

Катастрофа в Дружба 1 затрудни трафика на бул. „Христофор Колумб“

Катастрофа на бул. „Христофор Колумб“ в столичния квартал Дружба 1 затрудни движението, видя Столица.bg. Живущи в района споделят, че светофарната система затруднява водачите и това е причината за катастрофите. Столичани коментират, че светофарите трябва да бъдат променени. Дали има друго място в София с толкова произшествия, чудят се софиянци.

Служебният здравен министър: Издадох заповед за ваксиниране от понеделник до четвъртък на хора над 60 години (ВИДЕО)

Нова заповед издаде слежубният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Те е за ускоряване на ваксинацията срещу COVID-19 на хора над 60-годишна възраст. В специално видео, изпратено до медиите, д-р Кацаров обяснява мотивите си за новото разпореждане. "Издадох заповед днес, с която нареждам всички ваксинационни пунктове от понеделник до четвъртък да ваксинират хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични азболявания. В останилте дни от седмицата ще се ваксинират всички желаещи по реда на записването", заявява той.

В задръстването по бул. България: Чакащи шофьори и тарикати, прелитащи в буслентата (СНИМКИ)

Дълга колона от автомобили се изви по столичния бул. България. Задръстването стига до моста на бул. Витоша. Дъжд и пиков час са причините за колите. Чакането е около 20 минути, за да се стигне до кръстовище с "ИВ. Е. Гешов" на първия светофар.

Безопасно: "Последният страстен любовник" в театър „На стълбите“ в парка „Заимов“

Епидемията от COVID-19 не може да попречи на културните събития в София. Столичани пак ще могат да се наслаждават на театрални постановки, при това безопасно и на открито. За втора поредна година Театър „София“ кани зрителите на откритата си сцена „На стълбите“ пред театъра. През юни и юли всички представления ще се играят навън. Инициативата започва миналата година, а публиката прегръща идеята, защото хората предпочитат в топлото време да съчетават изкуството с присъствие сред природата.

Софийският зоопарк получи златоръки тамарини (СНИМКИ)

След дълго очакване столичната Зоологическа градина получи нов вид примати в своята колекция – двойка красиви златоръки тамарини. Те са южноамерикански вид, представители на сем. Остроноктести маймуни, които обитават амазонските дъждовни гори. Тамарините пристигнаха с полет от Мадрид на 9 май 2021 г. Те са родени в испанския зоопарк Сендавива през януари 2019 г. Този вид маймунки са сравнително дребни – достигат тегло до 500 гр., живеят в короните на дърветата и са много добри катерачи. Хранят се с насекоми, зрели плодове и дървесна смола. Диетата им също така включва нектар, крехка растителност, паяци, малки гръбначни и птичи яйца. Наричат се златоръки поради златисто-оранжевата окраска на крайниците си.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right