Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май 2022 г.

Район "Красно село" - джунгли край блоковете, ями по улиците

Косенето на трева в междублоковите пространства в столичният район "Красно село" е извършено между 6 и 25 април, съобщават на страницата си от районната администрация. Въпреки това, жителите масово се оплакват от избуялата растителност, става ясно от няколко публикации във фейсбук групата "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето".

Случаите на възпалителни чревни заболявания у нас нарастват, предупреждават лекари

В България случаите на възпалителни чревни заболявания (ВЧЗ) нарастват значително, алармират лекарите от Клиниката по Гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която е и водещ за страната център за диагностика и лечение на възпалителни чревни заболявания.


След 50 години реставрираха паметника на "Кирил и Методий" пред Националната библиотека (СНИМКИ)

След половин век изчистиха и реставрираха паметника на "Св. св. Кирил и Методий" пред Националната бибилотека в София. Седмица преди Националния празник на българската писменост и култура 24 май екип от специалисти извърши консервационно-реставрационна намеса за защитата на най-монументалния от паметниците на Светите братя.


В Елин Пелин арестуваха мъж, пребил 92-годишната си майка

Арестуваха за 72 часа криминално проявен мъж от Елин Пелин, който е пребил 92-годишната си майка, съобщиха от ОД на МВР Софий област. Около 19.15 часа на 15 май жител на Елин Пелин сигнализирал в полицията, че е видял възрастната си съседка окървавена в двора на имота й.

Три ключови кръстовища в София ще бъдат свободни от блокади заради матурите

Градският транспорт утре ще се движи по обичайните си маршрути по всички линии. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на брифинг във връзка с предстоящите промени в движението в София заради предстоящите протести.

Камион разпиля баластра по АМ "Тракия" в посока София

Тежкотоварен камион се е преобърнал в района на 138-ми км на автомагистрала „Тракия” в посока София, съобщават от МВР. Превозваният от камиона товар се е разпилял по пътното платно. Произшествието е станало около 11,30 часа днес, 17 май. При инцидента няма пострадали хора.


Бащата и братът на Георги Йомов са задържани за 24 часа

От полицията потвърдиха излязлата в медиите информация, че двама мъже са се явили днес в СДВР във връзка със стрелбата, която стана снощи на бензиностанция, намираща се на Околовръстното шосе в София.


Временно променят движението в София заради три протеста

Във връзка с провеждането на три протеста, които ще се проведат в София утре – 18 май, се въвеждат промени в организацията на движението, съобщават от Столична община. Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта – кръстовищата „Лъвов мост“, Сточна гара и Петте кьошета.

„Паяк“ отново разчиства Студентски град (СНИМКИ)

Репатриращ автомобил отново влезе в кв. "Студентски град", за да разчисти неправилно паркирани коли, видя Столица.bg. „Паякът“ вдигна автомобили в района на Националната спортна академия, до обръщалото на автобусите от градския транспорт. Акцията е по сигнал на граждани.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right