Новините в София: Най-важното за деня 19 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 август 2021 г.

Пострадали жени при катастрофа на автобус 280 и лека кола на Орлов мост

Две жени са пострадали при катастрофата на Орлов мост между автобус 280 и лек автомобил. Едната е с травма на рамото, а другата с болки в главата, научи Столица.bg. Към момента не се уточнява дали са пътнички от автобуса или са били в лекия автомобил. Инцидентът е станал преди минути на Цариградско шосе, малко преди бул. "Евлоги и Христо Геогиеви" в посока Софийския университет.

Над 100 деца от "Спортист 13 – София" тренират на футболното игрище в с. Мировяне

„Развитието на възможностите за спорт и физически дейности за децата и младежите в нашия град са важни за възпитанието на младите хора и развитието на спортните ни таланти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на място на футболното игрище в с. Мировяне. "Младите надарени спортисти се откриват и развиват в спортните клубове. Затова създадохме редица възможности за подкрепа на клубовете и федерациите за развитие на дейности и спортна база. Столична община има специални програми за финансиране на детско-юношеския спорт и Наредба за управление и предоставяне на спортна база. Една от първите процедури, която се подготвя по Наредбата след решението на Столичен общински съвет, е за футболното игрище в с. Мировяне. С интерес следим дейността на спортните клубове и очакваме провеждането на футболни състезания", коментира столичният кмет. 

След ремонт на Топлофикация изчезна градинка на Йоан Екзарх 20 (СНИМКИ)

Цветна градинка се превърна в разорана целина в столичния квартал Лозенец след разкопаване на Топлофикация София. За унищожената градинка сигнализира пред Столица.bg Цеца Романска. Тя изпрати снимки на резултата след ремонта. "Питам се кой е отговорен за това!!! След поредно разкопаване на Топлофикация унищожена градинка!", пита жената.

Столична община временно спира достъпа на ОББ до данъчните си масиви

Столична община временно спира достъпа на ОББ до данъчните си масиви и услуги. Причина за ограничението е неспазване на изискванията на Закона за местните данъци от страна на банката, въпреки неколкократните напомняния, че потребителският интерфейс трябва да се приведе в съответствие с разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, съобщиха от Столична община.

Брутално: Крадец взе 2 колела за 3 минути в столичния кв. Манастирски ливади (ВИДЕО)

Два велосипеда за 3 минути са откраднати от столичния квартал "Манастирски ливади-запад" на 18 август т. г. Заключените входна врата на блока и втора, на помещението с колелата не са спрели, дори не са затруднили бруталния крадец. Видеото бе публикувано в социалната мрежа в "Забелязано в София". Сякаш с поглед - за 8 секунди апашът отваря входната врата, за следващата, където са колелата е отключва за 6 секунди и минута и 3 секунди иззлиза с първия откраднат велосипед велосипед.

Задържане за мъж заради закана за убийство в "Люлин"

32-годишният Б.Г. е задържан за до 72 часа заради закана за убийство и причинена средна телесна повреда в София. Срещу мъжа е образувано и се води досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Предстои утре, 20.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Пожар в "Овча купел", пострадала е ветеринарна клиника

Пожар е имало късно снощи в столичния  „Овча купел“.  Ветеринарна клиника край гарата в района е изгоряла, съобщават от bTV, цитирайки снимки и информация от свои зрители.  На кадрите, изпратени от гражданите, се вижда как огънят е обхванал цялата сграда. По време на инцидента клиниката не е работила и не е имало хора в сградата. Част от животните обаче са пострадали. Едно куче е загинало.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май. Пожар в стара къща на бул. Патриа...

Прочети още keyboard_arrow_right