Новините в София: Най-важното за деня 19 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 декември 2019 г.

10 арестувани и 5-ма пострадали след масов бой във "Филиповци"

10 човека са арестувани и 5-ма са пострадали след масов бой в софийския квартал "Филиповци", съобщава Нова телевизия.    Сигналът към спешния телефон е подаден в 21:25 вчера вечерта. По информация на полицията скандалът е възникнал по-рано през деня между деца, а след това са се присъединили и възрастни. В сбиването са участвали около 40 души.

За пореден път: Запалиха коли в "Света Троица"

 За пореден път има запалени коли в столичния квартал "Света Троица". Хора от района публикуваха в социалната мрежа снимки, на които се вижда как пламъците са погълнали поредните автомобили, паркирани пред един от блоковете.

Катастрофа между товарен и лек автомобил на "Тракия" към София

Малко преди 10 часа днес на магистрала "Тракия" в посока към София е станала катастрофа между товарен и лек автомобил, при който има теч на гориво по пътните платна. При произшествието няма пострадали, но се налага почистване на пътя.

За ценители: Конкурс за греяно вино и ракия на Коледния Фермерски пазар „Пендара“

Конкурс за най-пивкото и ароматно греяно вино или ракия със сигурност ще бъде една от атракциите на поредния, този път Коледен фермерски пазар "Пендара" на Женския пазар. Той ще се проведе тази събота, 21 декември от 10 до 16 часа между улиците "Симеон" и "Кирил и Методий".

Един от пострадалите при масовия бой във "Филиповци" е с опасност за живота

Един от ранените при масовия бой във "Филиповци" е приет в изключително тежко състояние с черепно- мозъчна травма в "Пирогов". Направена му е и операция, но все още е с опасност за живота, обясниха от болничното заведение, цитирани от БНТ.

Перверзник в столичния градски транспорт е задържан от полицията

След сигнал на една от потърпевшите, млад мъж, който притеснявал жени в столичния градски транспорт, упражнявайки сексуален тормоз срещу тях, е задържан.

Ясен е новият зам.-кмет по строителство на Столична община

Първото нещо, което му казах, че трябва да е в постоянна координация с главния архитект Здравков, за да няма проблеми при проектирането, каза столичният кмет Инж. Цветан Божинов е новия заместник кмет по строителството на Столична община, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Интензивното на Педиатрията ще приема от 20 януари, дотогава "Пирогов" поема децата

Педиатрията в София отново ще приема спешни случаи от 20 януари 2020 г. Тогава врати ще отвори интензивното отделение на детската болница "Проф. Иван Митев". Дотогава спешният прием се поема от "Пирогов".

Мария Габриел пред Столица.bg: София е от най-успешните европейски столици на спорта

 През 2020 г. има рекорден бюджет за спорт по програма "Еразъм" - 70 млн. лв., съобщи еврокомисарят София е една от най-успешните европейски столици на спорта, защото имат много инициативи. Те обаче не са еднократни в рамките на годината, в която им беше присъдено това признание - 2018 г. Най-хубавото е, че всяка от инициативите е свързана с дългосрочна визия. Това каза пред Столица.bg в Брюксел еврокомисарят за младежта, спорта, образованието и културата Мария Габриел.

Майка и син от "Люлин" в ареста за наркотици

Майка и син от столичния "Люлин" попаднаха в полицейския арест за разпространение на наркотици. На 9 декември в хода на полицейска операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества в квартала, служители от сектор „Наркотици“ - СДВР задържаха 44 - годишна жена и 23 - годишния ѝ син.

Ще има промени в нощния градски транспорт в столицата

По искане на гражданите корекции ще се правят и по автобусните линии 260 и 90 Промени ще има в нощния градски транспорт в София. На сесия на СОС днес бе прието да се направи анализ и корекции на спирките и маршрутите на вечерните линии.

Кметството в Нови Искър зарадва с подаръци децата в градините

Дядо Коледа подрани и вече зарадва малчуганите в детските градини в район Нови Искър. В последните дни малчуганите сръчно отварят даровете, които са им подготвили от районната администрация. Днес подаръци от кметството получиха послушни и непослушни в 157 градина.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right