Новините в София: Най-важното за деня 19 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 март 2021 г.

10 000 дози от ваксините ще получат личните лекари в София

Директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев сподели, че личните лекари в София ще получат 10 000 дози от ваксините. Припомняме, че точно в 11 ч дозите от "Булбио" пристигнаха в РЗИ. Това бяха 10 000 дози. В 11:12 ч до всички имейли на общопрактикуващи лекари в София - град беше изпратена информация, че РЗИ раздава по 30 дози на общопрактикуващ лекар - днес и утре до изчерпване на количествата.

Разчистиха столичния площад „Света Неделя” от незаконни обекти

След съвместна акция на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община с район „Възраждане“ и район „Средец“, проведена на площад „Света Неделя“ през 2020 г., бяха издадени заповеди на Главния архитект на СО и стартираха производства по премахване на  обекти.

Отново изхвърлиха декоративни зайчета до контейнер в София

Декоративни възрастно и малко зайче бяха изхвърлени с клетката си до контейнер в близост до столична ветеринарна клиника. Ветеринарите са поели грижата за домашните любимци, съобщиха от БНТ. Най-вероятно ще трябва да останат няколко дни на стационарни грижи. Първо зайчетата ще бъдат излекувани, а след това ще им се търсят осиновители, обясниха от организацията "Бъни Рескю".

Военно-апелативна прокуратура – София привлече като обвиняеми 6 лица за шпионаж

Шест лица са привлечени като обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава. Под надзора на Военно-апелативна прокуратура - София се води досъдебно производство е образувано за престъпления по чл.109 от Наказателния кодекс (ръководене и участие в група за извършване на престъпления против Републиката) и по чл.104, ал.1 от Наказателния кодекс (шпионство в полза на чужда държава).

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 22-26 март

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.   Компанията всекидневно извършва дейности,   свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла,   подмяна на електромери,   ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение,   присъединяване на клиенти,   кастрене,   профилактика на трафопостове и други.   Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 22 – 26 март  2021 г

Фандъкова: Важно е ваксинацията да продължи, така ще си върнем нормалния живот

Към днешна дата около 75-80% от леглата в софийските болници са заети. Но числата са динамични. В болниците още има свободни легла както за неусложнени пациенти, така и за тези, които се нуждаят от сериозна грижа. Това обясни пред камерите на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.  Според нея е положено огромно усилие от страна на болниците да увеличат леглата си. "Всички трябва да положим усилия, за да пречупим тази крива и да не позволим хора да остават в линейките", каза Фандъкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right