Новините в София: Най-важното за деня 19 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 октомври 2019 г.

Огромен пожар в ресторант на "Черни връх"

Огромен пожар има в ресторант на столичния булевард "Черни връх", съобщават хора в социалната мрежа. Гъстият дим се издига високо над обекта.
Става дума за прословутия ресторант "Кошарите". Дори има полиция, която отбива движението по "Черни връх" посока РУМ-а.
Седем екипа огнеборци се борят със стихията, няма пострадали, съобщават от bTV. Запалило се е подпокривното пространство. От пожарната обясниха, че е прекъсната възможността стихията да отиде и към съседните сгради.

Наемите в София тръгнаха нагоре, до 1000 лева за тристаен в "Лозенец"

Покачване на наемите в София отчитат от агенции за недвижими имоти. Сумите в най-търсените квартали тръгват от 550 лева и стигат до над 800 за двустаен имот. Наемите за тристайни апартаменти са от 700 до над 1200 лева, сочи анализ на вестник "Сега".
Според експерти на пазара в "Студентски" средните суми на наемите са около 560 за двустаен и 740 за тристаен апартамент. В "Младост" цифрите са малко по-високи. Там за двустаен искат около 680 лв., а за тристаен 840 лв., като на места цифрата стига и до 1000 лева.
В "лъскавите" райони като Център, "Лозенец", "Витоша", "Гео Милев", "Манастирски ливади" наемите надхвърлят хилядарка за тристаен апартамент. В центъра за двустайно жилище искат средно 810 лева, а тристайните се дават за по 1200 на месец.

Семейство от Нови Искър тръгна да събаря къща- откри пушки и пистолети

Младо семейство от Нови Искър се натъкна на интересна изненада в имота си. Те тръгнали да събарят стара къща, за да построят на нейно място нова. И намерили пушки, пистолети и други боеприпаси. Сигналът в полицията е подаден веднага, разказва Нова телевизия.
Дошлите на място униформени намерили няколко пушки и пистолети. Те обаче били доста стари и не ставали за употреба. Част от тях дори били със заварени дула. Полицаите обяснили, че боеприпасите не са опасни.
Огледът на място продължил няколко часа. Били описани всички оръжия. Вероятно те ще бъдат иззети.

В парк "Света Троица" монтираха люлка за специални деца (СНИМКИ)

Децата от София, които имат по-специални нужди от връстницитe си, вече ще могат да се забавляват като тях. В парк "Света Троица" бе монтирана първата люлка за момчета и момичета с трудности в придвижването. Инициатор на страхотната идея за люлката е фотографът Анна Йончева. Съоръжението е направено по нейния проект "Различните деца на България". Уникалната люлка е произведена от Георги Пейков, фирма "Екотрайк бг".
Самата Анна не смята да спира с добрите си дела за децата с по-специални нужди.

Горя апартамент в "Младост 1", деца били в едната стая

Пожар избухна в апартамент в столичния "Младост 1". Имало пламъци в спалнята, всичко било в чернилки, холът също. Това разказа пред камерите на Bulgaria ON AIR собственикът на жилището. Съседи извикали линейката и огнеборците. Екипите потушили стихията своевременно.
Пламъците тръгнали малко след 9 часа тази сутрин. По същото време деца са си играли в една от стаите. Пострадали няма.

Кола се вряза в къща в Бистрица

Две леки коли се сблъскаха в софийското село Бистрица. Едната се е врязала в къща на главния път на селото, съобщава bTV.
Пострадали хора няма. Само собственичката на злощастната къща е страшно уплашена. Шофьорите от инцидента казаха пред камерите, че са карали с позволената скорост. Единият водач допълни, че заради неясно поведение на другия се е стигнало да ПТП-то.

Идея: Спират продажбата на жилище, ако не са платени таксите за входа

Собственикът на жилище в една сграда няма да може да го продаде, ако не си е платил таксите за входа. Продавачът няма да може да отиде при нотариуса, ако не носи служебна бележка от домоуправителя, че са изчистени задълженията му към общите нужди.
Това е една от обсъжданите от март насам промени в Закона за етажната собственост (ЗУЕС). Тя бе дискутирана и от Гергана Благиева, директор „Жилищна политика“ на МРРБ време на шестото поредно издание на Национална конференция "Inspire to higher" по случай „Празника на брокерите и агентите за недвижими имоти 2019“, съобщава "Монитор".

Добро дело: Столични ученици събират продукти за самотни възрастни

Млади хора от столичната Природо- математическа гимназия подават ръка на самотни възрастни хора от селата в Северозападна България. Те събират за бабите и дядовците продукти от първа необходимост и ги носят на хората, разказва bTV. Днес продукти се събират в Природо-математическата гимназия от 9 до 16 часа.
Инициативата се прави за четвърти път и се нарича "Дари храна, дари любов". Момчетата и момичета са се вдъхновили от други примери в различни български градове. Решават да разширят акцията и за територията на Монтана.

Марио Бионди цял час раздава автографи след концерта си в НДК (СНИМКИ)

Мъжът с уникален глас - Марио Бионди, цял час раздава автографи, говори и се снима с феновете си след концерта в зала 1 на НДК. В емоционално послание до своята публика в София и до организаторите на събитието, италианската звезда написа: „НДК, благодаря за незабравимата вечер! Благодаря България!“
15 минутни аплодисменти и два биса белязаха края на близо двучасовата проява. Публиката бе на крака след брилянтно изпълнение на знаковите парчета на Бионди, песни от новия албум „Brasil” и блус версия на летния си хит „Sunny Days“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right