Новините в София: Най-важното за деня 2 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 април 2022 г.

Снимка: Милена Вълкова

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцнетите от София на 2 април 2022 г.

Кметът на София: Няма да се увеличава цената на билета за градския транспорт

Няма да има повишение на цената на билета за градския транспорт в София, въпреки финансовата криза в сектора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.  Столичният кмет коментира, че в тази тежка ситуация важната задача е да се привлекат повече хора да използват обществения транспорта. "Ако увеличим цената на билета, ще откажем гражданите от ползване на градския транспорт", обясни Фандъкова.

В столичния район Витоша: Цветя и компост за отпадъци

Район Витоша на Столична община днес организира акция за събиране на  отпадъци. От администрацията са създали отлична организация в 5 квартала, където ще има пунктове са предаване на отпадъците. Акцията ще премине под мотото "Цветя и компост срещу отпадъци", тъй като всеки предал, ще получи компост или семена за пролетни цветя. Пунктовете ще работят до 17 часа.

Алена пред Столица.bg: Доброто е изключение, за да бъде победено злото се иска време и воля

В глобален план обаче тълкуването на 2022-а е: Каквото си посял в предходните девет години, това ще пожънеш през настоящата. Ето защо перспективата и за България и за част от света не е позитивна. Спомнете си предходната година на Венера – 2013-а. В България дойде кризисното управление на Орешарски, на протести цяла година, въпреки че той е интелектуален връх спрямо настоящия министър председател, подтикващ ме към мисълта с ежедневните си думи и дела, че страда по рождение от интелектуална недостатъчност, а за съжаление тази болест не се лекува.

Съветници от СОС се обявиха против незаконно създаване и именуване на площади в София

Групата на БСП-София в Столичен общински съвет категорично се противопоставят на конюнктурното и незаконно създаване и именуване на площади в София. С имейл до медиите бе разпространена позицията им, относно обособяване на площад, в близост до столичния бул. Драган Цанков, пред сградата на Посолството на Руската федерация. Снощи в "Панорама" на БНТ Найо Тицин заяви, че площадът ще се именува "Героите на Украйна". Той се похвали, че се е разбрал със Столична община, след като в началото на седмицата внесе доклад в СОС за смяна на името на бул. Драган Цанков и съседна улица. "Следващата сесия ще се гласува. Приветствам, че общината не се скри зад административни спънки. СОС дава ясен знак, символ, сигнал, че поддкрепя Украйна и кръщава площада "Героите на Украйна", заяви Тицин. 

Проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и доц. Кунчев със заслужено признание за битката с COVID-19

Тримата големи от Щаба срещу COVID-19 - генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, професор Тодор Кантарджиев и доцент Ангел Кунчев получиха заслужено признание от граждани.  Гражданска инициатива отличи с плакети началника на Военномедицинска академия (ВМА), директорът на НЦЗПБ, сега консултант на Столична община д-р Тодор Кантарджиев и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев знак на признателност за отговорността, професианилзма и усилията им в битката с пандемията от непознатия през 2020 г. коронавирус.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right